De Buurtsportcoaches organiseren het hele jaar door activiteiten.
De Buurtsportcoaches organiseren het hele jaar door activiteiten. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Activiteiten voor jong en oud

Gezondheid

"De naschoolse activiteiten lopen hartstikke goed. Daar gaan we voorlopig dus lekker mee door. Bovendien zijn er tijdens de zomervakantie ook tal van activiteiten."

Aan het woord buursportcoach Nils Veldhuis die samen met Ilse Vlaming tal van activiteiten verzorgt voor jong en oud. "In de herfstvakantie hebben we onder meer een sportief uitje naar de overkant. Wat we precies gaan doen, wordt nog bekend. Houd daarvoor onze Facebookpagina en website in de gaten. Natuurlijk staan er op het programma van de zomervakantie-activiteiten ook weer allemaal leuke dingen. Met de Texelse vakantiekaart kunnen kinderen en jongeren van 6 tot en met 16 jaar heel veel leuke, spannende en sportieve activiteiten doen zoals bijvoorbeeld karten, paintballen, lasergamen en windsurfen. Op onze website is een volledig overzicht te vinden. Ouders van veel Texelse kinderen hebben het in de zomervakantie hartstikke druk. Daarom vinden wij het belangrijk dat er genoeg te doen is", vertelt Ilse. Niet alleen op sportief gebied kan men aan de slag, er zijn ook workshops als tekenen, schilderen, graffiti, fotografie en de jongeren kunnen muzikaal aan de slag bij Rikus Kloosterhuis. Kortom, de Texelse jeugd hoeft zich in de grote vakantie niet te vervelen.

Drie activiteiten die men nog even speciaal in de gaten moet houden: komende woensdag start de inschrijving voor bouwdorp dat in de weken van 23 en 30 juli gehouden wordt, woensdag 18 juli om 15:00 uur start de verkoop van de Texelse Vakantiekaart. Begin september beginnen de trainingen voor de Beach Obstacle Run van 13 oktober. Iedereen mag meedoen. Buiten de vakanties om zijn er de naschoolse activiteiten op de schoolpleinen van de basisscholen. Meteen als de kinderen de school uit komen, kunnen ze zo meedoen met volleybal, voetbal of aan de spelletjes "De animo neemt alleen maar toe. Opgeven hoeft niet", vertelt Nils. De buurtsportcoaches zijn er niet alleen voor de jongeren, ook voor de ouderen is er van alles te doen. "De rollatorloop was een succes en krijgt een vervolg. In de Gollards is er yoga en dans en in De Cocksdorp is er wekelijks walking football. Het is een toegankelijke manier voor de ouderen om in beweging te blijven, bovendien is het erg gezellig", vertelt Ilse. Meer informatie op de Facebookpagina BuurtsportcoachTexel of www.buurtsportcoachtexel.nl.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 9 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3