Meer op mooibijpeet.nl of via mooibijpeet@gmail.com.
Meer op mooibijpeet.nl of via mooibijpeet@gmail.com. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Twee jaar naar tevredenheid

Gezondheid Gezond & Fit

Het is inmiddels alweer zo'n twee jaar geleden dat Petra Witte begon met 'Mooi bij Peet', een salon waar ze verschillende huidverjongende behandelingen uitvoert. Ze doet dit vanuit haar eigen behandelkamer bij Lounge Martine aan de Wilhelminalaan 25 in Den Burg. "Dat het zo'n succes zou worden had ik alleen maar gehoopt. Mensen weten mij steeds beter te vinden en bovendien komen mensen terug. Dat is positief."

Sinds een halfjaar werkt Petra ook met een ander soort behandeling, die ervoor zorgt dat de huid overal sterker en vitaler wordt, zonder een babyface of 'Gooise gezichten'. "De reacties op de resultaten zijn lovend. Met deze behandeling gaat het lichaam eigen collageen aanmaken, waardoor rimpels vervagen en de huid ook echt langdurig steviger wordt. Dit kan in het gezicht, maar ook in de hals en de handruggen et cetera. Dit middel heet Radiesse en wordt al decennia lang in de cosmetische industrie gebruikt", legt Petra uit. Het stelt het verouderingsproces uit en wordt meer op een gebied in gezet dan op één specifieke plek. Het resultaat blijft zeker een jaar zichtbaar. De klanten die een behandeling hebben ondergaan, komen bijna allemaal terug omdat ze zeer tevreden zijn."

Naast deze behandeling kan men bij Petra ook nog altijd terecht voor filler- en botoxbehandelingen. "Vaak is dat wanneer men echt een frons of voorhoofdrimpels krijgt. Kraaienpootjes raad ik zelf soms af weg te laten halen. Dat hoort ook een beetje bij het ouder worden en kan uitstraling geven aan je gezicht. De beslissing ligt natuurlijk wel bij de klant, maar het mooiste is wanneer het natuurlijk blijft. Ik laat mensen ook geen overhaaste beslissingen nemen. Ik heb wel eens iemand voor een behandeling, die direct nog een paar fillers wil 'omdat ze er toch is'. Ik deel dan ook mee dat een afspraak zo is gemaakt en dat ze er nog maar eens een nachtje over moet slapen."

Tot slot kan men bij Petra ook terecht wanneer men plekjes of bultjes wil laten verwijderen. "Als ik het niet vertrouw, verwijs ik altijd door naar de dermatoloog of huisarts. Ik doe cosmetische behandelingen die de huisarts of het ziekenhuis niet doen. Zij verwijzen inmiddels ook al naar mij door", besluit Petra die naast haar eigen salon nog altijd werkzaam is als arts op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 7 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2