Logo texelsecourant.nl
De inzameling van afgelopen maandag.
De inzameling van afgelopen maandag.

Inzameling kerstbomen weer naar woensdag

  Divers

De gemeente zamelt in 2019 de kerstbomen weer gewoon in op woensdagmiddag.

Dat heeft het college laten weten na vragen van Texel 2010 over de inzameling van afgelopen week. Die was verplaatst naar maandagmiddag en dat leverde de nodige reacties op bij ouders, omdat de kinderen tot half drie op school zaten. Voorheen was het altijd op woensdagmiddag als de kinderen vrij zijn.

Volgens antwoorden van het college was afgelopen woensdag de inzameling van het grof vuil al gepland, waardoor er onvoldoende capaciteit zou zijn om ook de kerstbomen tijdig op te halen.

"Om te voorkomen dat de kerstbomen langer langs de weg bleven liggen dan wenselijk is er dit jaar voor gekozen om de bomen op een andere dag in te zamelen." Bij de verplaatsing naar maandag was volgens de gemeente rekening gehouden met het continurooster van de scholen, waardoor de leerlingen al om half drie uit zijn. De inzameling was van half twee tot half vier.

Volgens de gemeente ging de verschuiving naar maandag niet ten koste van de hoeveelheid bomen die kinderen, ouders en grootouders bij de inzamelpunten kwamen brengen. Dat waren er 1500. Voorgaande jaren leverde de inzameling respectievelijk 1295,1109,1186,1137 en 1058 kerstbomen op.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.

3 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Een extra nachtboot - bijvoorbeeld om 23:30 uur en 0:30 uur - is een goed idee.Reageren!