Hoogheemraad Kees Stam spuit samen met bestuurders/vertegenwoordigers van de Gemeente Texel, provincie Noord-Holland (vertegenwoordigt door Thomas Heijdeman, de leerkracht van de basisschoolklas), het Hoogwaterbeschermingsprogramma en de Combinatie Tessel organisatielogo's op de laatste damwand.
Hoogheemraad Kees Stam spuit samen met bestuurders/vertegenwoordigers van de Gemeente Texel, provincie Noord-Holland (vertegenwoordigt door Thomas Heijdeman, de leerkracht van de basisschoolklas), het Hoogwaterbeschermingsprogramma en de Combinatie Tessel organisatielogo's op de laatste damwand. Foto: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Plaatsing damwand dijk Oudeschild kleurrijk afgesloten

Divers

Plaatsing van de damwanden rond de haven van Oudeschild kreeg donderdag een kleurrijke afsluiting.

Kinderen van De Bruinvis hielpen onder leiding van kunstenares Paulien Valk mee met het versieren van deze stalen grondkering. De dijk rond de haven heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan: eerst is de dijk afgegraven om het puin te verwijderen, daarna zijn damwanden geplaatst, de binnenkant van de dijk weer opgebouwd en bekleed met open steenasfalt.

"Als we deze damwanden over vijftig jaar weer naar boven zouden halen, kan iedereen zien dat wij hier geweest zijn. Door de laatste damwand te versieren, hebben we ons plasje achtergelaten, een ritueel uit de bouwwereld", vertelde hoogheemraad Kees Stam. Als de laatste damwand is geplaatst, zijn de werkzaamheden nog niet klaar. De dijk wordt nog afgedekt met grond en ingezaaid met gras. Ook plaatst Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwarteir lantaarnpalen en verkeersborden terug, zodat de dijk er weer zoals vertrouwd uitziet.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 8 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 11 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00