v.l.n.r. Hans Hopman, Floris Keijser, Inge Zegel en Bas Schaatsenberg.
v.l.n.r. Hans Hopman, Floris Keijser, Inge Zegel en Bas Schaatsenberg. Foto: Hanneke Keijser

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Geslaagde voorspeelmiddag Hans Hopman

Cultuur

Gitaardocent Hans Hopman organiseerde afgelopen zaterdag een voorspeelmiddag samen met zijn leerlingen. In de zonnige tuin van zijn moeder aan De Zes in Den Burg lieten leerlingen van alle niveaus en in leeftijd variërend hun muzikale talent horen.

Dat Hopman er in slaagt het plezier in het gitaarspelen over te brengen aan zijn leerlingen blijkt deze middag. In een ontspannen sfeer genoot het publiek twee uur lang van verschillende muziekstijlen,zang en verrassende combinaties van muzikanten. Henri Venema beet de spits af met het nummer One van U2. Samen met zijn zoon Rowan speelde hij The Lion Sleeps Tonight. Daarna was het de beurt aan Jonna van de Wijngaard met haar vader Dirk op basgitaar. Zij speelden twee nummers waarbij Jonna zong : Say You Won't Let Go van James Arthur en het nummer Give Me Love van Ed Sheeran. Aisha Burckhardt betrad het podium om Wooden Heart van Elvis Presley te spelen. De vierde gitarist was Bart Mombarg. Hij speelde het nummer Karma Police van Radiohead. Tevens bracht hij een eigen nummer ten gehore dat ging over het brouwen van bier. Hij begeleidde zichzelf daarbij op mondharmonica. Eva van den Heuvel speelde en zong het nummer Ho Hey van The Lumineers en vervolgens Sanctuary van de Nashville Cast.

Het laatste optreden voor de pauze werd verzorgd door Donna Bruin met haar bijzondere Dobro-gitaar. Ze speelde twee nummers van The Civil Wars: I Had Me A Girl en Barton Hollow. Jaimy Mets speelde en zong na de pauze de Bouwdorpliedjes Onderwaterwereld en Wereldreis geschreven door Justin Segerink. Daarna bracht Floor van Sambeek het nummer Explanations van Sela Sue ten gehore. Francien Dijt speelde en zong samen met haar dochter Aimee het nummer If You Leave Me Now van Chicago. 

Marina Affourtit op ukelele en drumster Inge Zegel speelden samen met Francien de nummers Can't Help Falling In Love van Elvis en These Boots Are Made For Walking van Nancy Sinatra. Een derde nummer van Elvis, Don t Be Cruel, werd gespeeld en gezongen door Bas Schaatsenberg. Hij werd daarbij begeleid door Floris Keijser op basgitaar en Inge Zegel op drums. Samen speelden ze ook Wonderwall van de band Oasis. Bence Tijssen bracht een eigen geschreven nummer Euh ten gehore. Hij werd begeleid door Inge Zegel op drums en Mees Keijning op de basgitaar. Daarna speelden ze Bring On The Night van The Police. Samen met Floor van Sambeek sloten ze deze geslaagde voorspeelmiddag af met Monkey Man in de uitvoering van Amy Winehouse.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 6 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3