Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Jeugdorkesten uitwisseling Texel-Amsterdam groot succes!

Cultuur

Mede dankzij het zonnige weer was de uitwisseling van het Fortissimo orkest van Artex – Kunstenschool Texel met het Amsterdams Junioren Symfonie Orkest 'AJunSO' uit Amsterdam een groot succes. Zij speelden onder leiding van dirigenten Peter Veenhuizen en Loes Bakker op 3 locaties op Texel. Zaterdags op Landgoed de Bonte Belevenis en in het Glazen Paleis in de Wezentuin van Den Burg en op zondag was de muzikale kers op de taart een feestelijk koffieconcert in de concertzaal van het Maartenhuis, waarbij een bewoner ook nog een stuk van het AJunSO mocht dirigeren.

Een vaardig team van hulpouders hielpen mee het logistieke stuk van het weekend te realiseren, bijvoorbeeld een stuk van de organisatie en natuurlijk het vervoer van instrumenten. Tijdens de beide weekenden stellen ouders van orkestleden hun huis beschikbaar als gastgezin voor een of meerdere orkestleden.

De uitwisseling van deze twee jeugdorkesten is erg leerzaam en een belangrijke muzikale verrijking van het in een orkest spelen. Niet alleen doordat er vriendschappen worden gesmeed tussen leden van de orkesten, maar ook omdat het Fortissimo geen strijkers in het orkest heeft, en het AJunSO juist weer weinig blazers. Dit werkt door in de verdere ontwikkeling.

Deze ontwikkeling en betrokkenheid was ook te merken aan het initiatief van oud-Fortissimoleden om een spel voor de bonte avond te organiseren, mee te spelen in het orkest, en vrijwilliger te zijn tijdens het weekend. Na een gezamenlijke lunch op het strand ter hoogte van het Maartenhuis bracht de Texeltoursbus de Amsterdamse groep weer tevreden en moe terug naar de Muziekschool Amsterdam Noord. Op 17 en 18 juni staat een tegenbezoek gepland door het Fortissimo-orkest aan Amsterdam. Op zondag 18 juni zullen de beide orkesten een Vaderdagconcert geven in het Amsterdamse Bos.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 4 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 9 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1