Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Orkestenuitwisseling Texel-Amsterdam mét 3 optredens

Cultuur

Jeugdige Amsterdamse orkestmusici van het Amsterdams Junioren Symfonie Orkest (AjunSO) onder leiding van Peter Veenhuizen komen aanstaande zaterdag aan op Texel voor een orkestenuitwisseling met het Fortissimo-orkest van Artex – Kunstenschool Texel onder leiding van Loes Bakker.

Gedurende het weekend zullen de beide jeugdorkesten maar liefst 3 optredens verzorgen! Op zaterdagochtend om 11.00 uur zullen beide jeugdorkesten het weekendprogramma starten met een kennismakingsprogramma en try-out concert op Landgoed de Bonte Belevenis in Den Hoorn. Daarna zullen alle muzikanten hun instrumenten weer inladen, om op weg te gaan naar het Glazen Paleis in de Wezentuin van Den Burg. In het Glazen paleis zal een flitsend concert gegeven worden, aanvang 15.00 uur. Er zullen een aantal stevige popnummers ten gehore worden gebracht, bijvoorbeeld 'Thriller' van Michael Jackson. Maar er staat ook catchy klassieke muziek op het programma zoals de Radetzky Mars van Johann Strauss senior. De entree is gratis, na afloop wordt er met de pet rond gegaan om tegemoet te komen in de kosten van deze bijzondere muzikale uitwisseling.

Op zondag 21 mei om 11:00 uur staat een koffieconcert gepland in het Maartenhuis bij De Koog. De bewoners en het personeel van het Maartenhuis zien al uit naar de komst van de orkesten.

Het zondagmiddag-programma bestaat voor de deelnemers uit een wandeling naar en lunch op het strand, daarna zullen de Amsterdammers weer moe en tevreden huiswaarts rijden. Op 17 en 18 juni staat een tegenbezoek gepland door het Fortissimo-orkest aan Amsterdam. Op zondag 18 juni zullen de beide orkesten een Vaderdagconcert geven in het Amsterdamse Bos. Tijdens de beide weekenden stellen ouders van orkestleden hun huis beschikbaar als gastgezin voor een of meerdere orkestleden. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Artex.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 6 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3