Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sommeltjespop meer dan Waylon en The Kik

Cultuur

Met Waylon en The Kik heeft Sommeltjespop voor komend weekend twee acts van groot formaat. Maar je doet de rest van de artiesten tekort wanneer je ze niet benoemt. Wat mogen de bezoekers komend weekend nog meer verwachten?

Zo staat vrijdag als eerste HeavyLight op het programma. Een band die veelvuldig live speelde in diverse radioshows op zenders als 3FM en Radio 538, zij speelden in De Wereld Draait door en werden verkozen tot 3FM Serious Talent. De band werd met met de eerste twee videoclips getipt op de officiële website van Coldplay. Nadat Waylon de vrijdag heeft afgesloten is het zaterdag om 13.00 uur aan The Fuel om het bal te openen. Zij brengen een dosis van heavy, bluesy, soul geïnjecteerde rock. Een eigentijdse sound met vintage gevoel, zo omschrijft de organisatie. Daarna is het de beurt aan Bewilder. Een formatie die zich in een jaar tijd opwerkte tot de gevestigde orde. Zo stond Bewilder op het grote podium van Eurosonic Noorderslag.

Sue the Night brengt vervolgens muziek die al vergeleken wordt met Arcade Fire, Fleetwood Mac en Blondie. Hoge verwachtingen zijn er ook van Sunday Sun, een band die ontstond na een gezellige avond in de kroeg. Na drie EP's in een jaar tijd werd de stap naar een debuutalbum snel gemaakt. Voor de debuutplaat duiken de heren de Nouveau Tristein-studio in Berlijn in. Met medewerking van producer Rutger Hoedemaekers kwam Sunday Sun op 17 november 2014 met hun debuutalbum We Let Go. De eerste track van het album, 'I Call You Honey', slaat aan in Nederland.

Mocht het mooi weer worden, dan is het plaatje van de Zwitserse band Pedestrians compleet. De Sommeltjespopgangers worden snel in tropische sferen gebracht met een mix van reggae, ska en pop. Na een dag vol steengoede muziek is de afsluiter er één van formaat. Neerlands' bekendste 'Nederbietband' The Kik sluit de dertiende Sommeltjespop af. In de muziek van The Kik, lange tijd huisband in De Wereld draait door, hoor je nog altijd invloeden van de biet, de sixties, The Beatles en The Kinks, maar daarnaast heeft de band zich ontwikkeld en meer oor voor gouden melodieën en spitsvondige teksten. Deze worden niet alleen door gitaren en vocalen verzorgd, maar ook door blazers, strijker en zelfs een draaiorgel.

Tickets

Kaarten voor vrijdag kosten €20,- en kaarten voor zaterdag €10,-. Een combikaart voor beide dagen kost €25,-. Aan de kassa zijn ook kaarten te verkrijgen, deze kosten €25,- (vrijdag) en €15 (zaterdag). De combikaarten zijn alleen online verkrijgbaar.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 3 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3