Afbeelding
Foto: Facebook Texel is mijn eiland want..

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Daar kun je toch aardig wat woningen bouwen

Column

"Wat is d'r aan de hand met indoor karting. Steeds als wij naar Texel komen is het pand gesloten. Zijn ze d,r soms mee gestopt?" Zo maar een vraag op de Facebookpagina Texel is mijn eiland want...

Het is een goede vraag. Ik denk dat menig Koger, toerist en Texelaar deze vraag ook heeft. Meestal is internet je vriend, maar ook dat levert niet veel op. "Let op! Op dit moment is het niet tot nauwelijks mogelijk met Karting De Koog in contact te komen en is de kartbaan gesloten. Probeer eerst contact te zoeken met de kartbaan alvorens u de kartbaan daadwerkelijk bezoekt. Zo kunt u eventuele teleurstelling voorkomen." In contact komen met de eigenaar is mij ook nog niet gelukt.

Er gaan dan over zo'n eigenaar de meest wilde verhalen rond, waarbij het meest gunstige is dat de eigenaar er gewoon geen zin in heeft. Feit is dat de hal steeds verder verloedert. Ik heb er al jaren niemand gezien, maar controleer het ook niet dagelijks. Ik stelde onlangs vragen bij de gemeente hierover. Ook zij zien liever dat de hal gewoon gebruikt wordt, maar ze kunnen niets doen. 

Ik snap wat ze bedoelen. De Karseboom op de Groeneplaats - waar nu eindelijk wat aan wordt gedaan - was een beetje hetzelfde. Het pand is niet van de gemeente, de rekeningen worden betaald en zolang er geen onveilige situatie ontstaat, zijn er geen juridische mogelijkheden om in te grijpen. Je kunt iemand nu eenmaal niet bevelen om iets te doen met zijn pand. Voorlopig mogen we dus vooral hopen dat de eigenaar wel zin krijgt om wat met de hal te gaan doen. Groot lijkt mij die kans niet. Toen de hal nog wel open was, moedigde de website al allerminst aan om een bezoek te brengen. Op de site stond nog net niet: "Blijf vooral weg".

Het is een grote lelijke hal, maar zo gaat dat met dergelijke complexen. Als er iedere dag bedrijvigheid was, was dat ook niet zo'n probleem. Nu denk ik: verkoop die hal als je er toch niets mee doet. Kunnen we dat ding platgooien en er parkeerplaatsen of woonruimte maken. Op dat stuk kun je toch aardig wat starterswoningen kwijt. Maar goed, dagdromerij. We weten hoe lang het met de Karseboom heeft geduurd en die is overigens nog lang niet klaar.  

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2