Texel Digitaal. Netwerkbijeenkomst voor Texelse ondernemers
Texel Digitaal. Netwerkbijeenkomst voor Texelse ondernemers

Dit artikel is geschreven door
Ivo Huizinga

Eenvoudig factureren én gemakkelijk boekhouden met de software van SnelStart.

Texel Digitaal krijgt handen en voeten

Column

SnelStart presenteert: Texel DigitaalDe eerste bijeenkomst van Texel Digitaal op vakantiepark De Krim is al weer ruim 2 maanden geleden. De reacties op deze bijeenkomst waren uitermate positief. Uit de enquête die is verstuurd naar aanleiding van deze avond gaven de respondenten zelf een 7,8 als rapportcijfer en was iedereen van plan om de volgende bijeenkomst weer te komen. Dit is echter niet het enige wat er de afgelopen maanden is gebeurd in de werkgroepen.


Ondernemers willen processen automatiseren
In de eerste werkgroep voor ondernemers kwam naar voren dat er nog veel valt te automatiseren bij ondernemers. De grote vraag is echter hoe je dit doet als ondernemer. Je hebt immers in veel gevallen meer verstand van je proces dan van automatisering.

De werkgroep gaat gezamenlijk een casus uitwerken, waarbij een proces van een ondernemer wordt geautomatiseerd. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Waar moet je allemaal aan denken? Waar kun je tegenaan lopen? Het uiteindelijke doel is een stappenplan voor de ondernemer.

Concreet: Je maakt een foto van een factuur en deze komt automatisch als boeking in jouw administratie. Dit betekent zo weinig mogelijk handwerk meer voor de ondernemer en direct inzicht voor de accountant.

Inmiddels wordt met Omnyacc Texel een zelfde traject opgestart. De eerste werkgroep voor accountants- en administratiekantoren zal begin september plaatsvinden.
 

Grote bedrijven in de Cloud?
De eerste werkgroep die samenkwam was de werkgroep voor Texelse "multinationals". Een aantal grote bedrijven was met name geïnteresseerd hoe men de Cloud en automatisering steeds meer kan toepassen binnen hun bedrijf. In eerste instantie is er met name informatie gedeeld over hoe men nu is geautomatiseerd en de problemen waar men tegen aan loopt of is gelopen.

De internetverbinding op het eiland kan in sommige gevallen bijvoorbeeld een bottleneck zijn. Vanuit Texel Digitaal gaat SnelStart bij een aantal van deze ondernemers langs om te kijken hoe zij meer voor hen kunnen gaan betekenen. Daarnaast gaat SnelStart op zoek naar een gemeenschappelijke gemene deler.
 

De overheid en Microsoft zijn geïnteresseerd
Niet alleen op Texel is interesse voor de digitalisering van ons eiland, maar ook daarbuiten. De expertgroep e-Factureren van PIANOo (het expertisecentrum voor inkopen van het ministerie van Economische Zaken) is erg geïnteresseerd in de digitalisering van Texel. Tevens is de Gemeente Texel inmiddels in gesprek met PIANOo over het elektronisch factureren binnen onze gemeente.

Volgens de nieuwe CEO van Microsoft Nederland Ernst-Jan Stigter past de doelstelling van Texel Digitaal helemaal bij de visie van Microsoft over digitale transformatie. Tijdens een gesprek met hem in Toronto was hij dan ook erg geïnteresseerd in het project.
 

Volgende bijeenkomst
Wil je bij de volgende bijeenkomst aanwezig zijn? Noteer maandag 24 oktober dan in je agenda! 

Met de suggesties die wij tot nu toe hebben ontvangen zullen wij proberen een mooi programma op te stellen in samenwerking met de werkgroepen. Heeft u ideeën of suggesties dan zijn deze uiteraard welkom via texeldigitaal@snelstart.nl.

Ivo Huizinga
Ambassadeur van Texel Digitaal

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 3 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 7 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen gisteren 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15