Bert Keijser laat koks zien waar de Texelse asperges vandaan komen.
Bert Keijser laat koks zien waar de Texelse asperges vandaan komen. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Asperges Bert Keijser tweede bij verkiezingen

Algemeen

De asperges van Bert en Meina Keijser op Ongeren zijn tweede geworden bij een verkiezing van de beste asperges van Nederland in Lochem.

Zes koks proefden zes gerechten waarin asperges uit Limburg, Salland, de Achterhoek en Texel waren verwerkt. De gerechten varieerden van traditioneel gekookte asperges tot gegrilde asperges van de barbecue.

De asperges van Bert en Meina legden het met één punt verschil af tegen asperges uit Lochem die eerste werden.

De Texelse asperges vielen op door de zoete smaak. Volgens Bert komt dat doordat de asperges op het oude land van Texel worden geteeld en die grond bevat extra mineralen en zout. "Zilt maakt zoet", aldus Bert.

De aspergeverkiezing in Lochem kwam voort uit een wijnfestival dat vorig jaar in die plaats was gehouden. Tijdens dat festival kwam de herkomst van wijnen aan de orde en rees de vraag in hoeverre de afkomst voor asperges van belang zou zijn voor de smaak.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 10 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00