De keeper van Harderwijk ziet de zoveelste bal in het net verdwijnen.
De keeper van Harderwijk ziet de zoveelste bal in het net verdwijnen. Foto's: Willem Sangers

Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texel haalt uit tegen Harderwijk

Algemeen

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond uitgehaald tegen Sporting Harderwijk.

Het werd maar liefst 21-1 in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Al meteen vanaf de start van de wedstrijd - vertraagd doordat Harderwijk te laat was - vielen de eerste doelpunten.

Bij de rust was het al 10-0 en in de tweede helft bleef het scoreverloop gelijk. Harderwijk kreeg geen vat op de wedstrijd en in de tweede helft leek de ploeg het ook wel voor gezien te houden.

Voor het publiek was de wedstrijd niet bepaald spannend om te volgen; het was wel duidelijk wie er ging winnen. Texel wist de doelpunten niettemin goed te verspreiden. Het 21ste en laatste doelpunt viel precies op het moment dat de scheids na twee keer twintig minuten de wedstrijd beëindigde.