ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

Dapper ZDH wint bijna van VZV

Algemeen

ZDH kwam zondag op eigen veld driemaal op voorsprong, maar tegenstander VZV kwam telkens weer op gelijke hoogte. De laatste treffer viel twee minuten voor tijd, toen ZDH met tien man speelde door een rode kaart voor Barry van der El.
Pas halverwege de eerste helft werd de score geopend. Spits Tom Bijl ontving de bal rond de middenlijn met zijn rug naar het vijandelijke doel. Hij draaide naar binnen en stuurde Gijs de Graaf diep over de rechterkant. De schaduwspits kapte en draaide het strafschopgebied in en liet de keeper kansloos: 1-0.

Ruim tien minuten later kreeg De Graaf op aangeven van Kees Lap opnieuw een goede kans. Dit keer was de doelman de sterkste. Hij schoot de bal direct in de richting van zijn spits. Guido Boogaard kon er net niet tussen komen: 1-1. Lang hoefde ZDH niet te treuren, want een minuut later was het opnieuw raak. Doelpuntenmaker was Koen Jansen, die een voorzet van Lap knap verlengde.

In de tweede helft werd de wedstrijd harder. VZV had voor rust twee gele kaarten gehad, erna was ZDH aan de beurt. De eerste die werd bestraft was Barry van der El. Na een uurtje kwam invaller Luke Burger in actie. De topscorer van VZV was op de bank begonnen wegens een disciplinaire straf. Hij haalde zijn gram en joeg de bal vanaf ruim vijfentwintig meter stijf in de kruising: 2-2.

Een kwartier voor tijd nam Tijs van Exel aan de rechterkant een vrije trap. Met wat geluk tikte Mike de Bruijn de bal door op De Graaf, die de doelman van dichtbij verschalkte. Even later leek het 4-2 te worden, maar na twee tegenstanders te hebben uitgekapt, krulde De Bruijn de bal net naast.

Ook De Graaf liet een fraaie actie zien. Tot tweemaal aan toe bleef hij ondanks een overtreding aan de bal. Ten slotte zette hij zelf een sliding in die met een gele kaart werd bestraft. Even later kreeg ook Bijl geel en was het even minder gezellig op het veld.

Tien minuten voor tijd werd Van der El bestraft met een tweede gele kaart. Met een man minder kreeg het dappere ZDH het erg moeilijk en twee minuten voor tijd viel voor de derde keer de gelijkmaker. Zuur om zo laat de deksel op de neus te krijgen, maar de teamprestatie was er niet minder om.

De eerstvolgende wedstrijd is de Nieuwjaarswedstrijd op 1 januari. De competitie wordt pas hervat op 10 februari.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.