Vakantie op eigen eiland. Met Hotelweek Texel bieden Boutique Hotel De Smulpot en  Boutique Hotel Texel de mogelijkheid voor een voordelig hotelverblijf op Texel.
Vakantie op eigen eiland. Met Hotelweek Texel bieden Boutique Hotel De Smulpot en Boutique Hotel Texel de mogelijkheid voor een voordelig hotelverblijf op Texel. Foto: Videolux

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Hotelweek bij Hotel De Smulpot en Hotel Texel

Algemeen

Nancy Hopmans van Boutique Hotel De Smulpot en Marianne Langeveld van Boutique Hotel Texel hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat: de Texelse Hotelweek. 

Wie van zondag 21 tot en met 28 oktober via www.texelsehotelweek.nl een kamer bij hen boekt in de periode van november 2018 tot en met maart 2019 overnacht er voor €35,- pp, inclusief ontbijt.

VVV Texel steunt dit initiatief en hoopt volgend jaar in samenwerking met de twee onderneemsters de Hotelweek met meer logiesverstrekkers te kunnen aanbieden. "Smullende spa reporters" Nienke Melching en Mark Randsdorp namen de proef op de som en doen verslag.

Boutique hotel De Smulpot

Bij aankomst in De Smulpot valt meteen de vriendelijke sfeer op. Wij worden hartelijk ontvangen door eigenaar Anton die ons welkom heet en de hotelkamer laat zien. Deze persoonlijke aandacht voor alle gasten maakt dat je je meteen thuis voelt.

Boven het restaurant bevinden zich de zeven hotelsuites. De kamers zijn ruim en luxe ingericht. Onze suite 4 biedt uitzicht op de kerk. In de kamer ligt een handgeschreven welkomstboodschap en rozenblaadjes op bed als attentie. Elke kamer heeft een eigen espresso apparaat om ook op de kamer een kopje koffie of thee te kunnen zetten. Daarnaast kun je als hotelgast gebruik maken van de gevulde minibar. De kamer heeft een landelijke inrichting en de grote badkamer met stortdouche en luxe verzorgingsproducten maken het plaatje compleet.

Het restaurant is sfeervol en hoewel het een drukke avond is hebben de tafeltjes in nisjes veel ruimte en comfort. De uitgebreide menukaart biedt voor iedereen wat wils. Naast de menukaart is er een wijnkaart, en mocht het hieruit moeilijk kiezen zijn, dan is per gerecht ook de bijpassende wijn aangegeven. De rode wijn smaakt heerlijk, de toetjes cheesecake en de brownie en ook deze zijn hemels.

Het grote tweepersoonsbed is luxe en de zachte donzen dekbedden staan garant voor een heerlijke nacht slapen in de Smulpot. Wij worden uitgerust wakker en de goede stortdouche is het perfecte begin van de dag. In het restaurant staat het ontbijt klaar. De tafel is uitgebreid gedekt met verse jus d'orange, een klein glaasje smoothie, verse broodjes, een ei muffin, yoghurt en natuurlijk verse kaas en vleeswaren van Texel.

Boutique hotel Texel

Boutique hotel Texel ademt luxe. Bij aankomst krijgen we al een stukje worteltaart aangeboden. Dat is een fijne ontvangst. Boutique hotel Texel van eigenaresse Marianne Langeveld heeft 84 kamers. Wij hebben kamer 203, een Wad en Duin suite op de tweede etage.

Bij binnenkomst in de kamer zijn we er even stil van, wat een prachtige kamer. Wij hebben zelfs een eigen bad in de kamer. Vanuit het bed en bad kijken we uit over de mooie landelijke omgeving. Rust en ruimte.

De kamer heeft een luxe zitje, een nespresso apparaat om koffie of thee te zetten en een prachtige badkamer met regendouche. Het bed is groot en ook hier is gedacht aan de wens van de gasten, er zijn verschillende soorten kussens beschikbaar zodat iedereen kan slapen op een kussen van zijn/haar voorkeur.

Boutique hotel Texel heeft een eigen wellness, Spa Woolness. We nemen een duik in het zwembad en gaan door naar de sauna. Deze beschikt over onder meer een geursauna, zeedamp-stoombad en jacuzzi op het buitenterras met uitzicht. Het ultieme vakantiegevoel. Afkoelen kan in de badjassentuin. Of genieten van een Texels wolbad of behandeling in schoonheidssalon of haarspa.

We dineren in restaurant Gusta van Boutique hotel Texel. Met bijzondere gerechten, geïnspireerd door de seizoenen en met gebruik van Texelse producten. Terug op de kamer dromen we heerlijk weg onder het dekbed van Texels schapenwol. 's Morgens staat het ontbijtbuffet klaar. Verse broodjes, verse jus d'orange, fruit en natuurlijk yoghurt en kaas van Texelse zuivel.

Kortom: een ideale mogelijkheid om het echte vakantiegevoel en gastvrijheid op eiland te voelen en van te genieten. Dus verras je man, vrouw, vriend(in) regel evt. een oppas en boek volgende week je eigen mini break op www.texelsehotelweek.nl.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 1 uur geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 3 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 5 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 22 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10