ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH na rust opnieuw onderuit

Algemeen

Net als in de vorige wedstrijden had ZDH op eigen veld tegen Nieuwe Niedorp lang zicht op een goed resultaat, maar de laatste twintig minuten doen de Zwaluwen telkens de das om. Dit keer werd het 1-2.

De beginfase verliep moeizaam. ZDH had moeite om via het middenveld op te bouwen en hanteerde daarom al snel 'de lange bal'. Nieuwe Niedorp speelde verzorgder, maar behalve een veldoverwicht leverde dat de gasten weinig op. Voorzetten bereikten zelden een medespeler, ook al omdat de lange Daniël Bakker de bal steeds weg wist te koppen.

Halverwege de eerste helft gaf Tom Bijl een indraaiende voorzet op Gijs de Graaf, maar die belandde in een te lastige hoek om te scoren. Tien minuten voor rust viel de openingstreffer alsnog. Een voorzet van De Graaf werd slecht verwerkt, waarna Jansen vanaf de rand van strafschopgebied hard uithaalde. De bal caramboleerde twee keer tegen de lat, maar volgens arbiter Floor uiteindelijk ook over de doellijn. Het was de eerste treffer voor de 19-jarige aanvaller. Vlak voor rust schoot De Graaf voorlangs, waar hij wellicht beter had afgespeeld op Tom Bijl.

Na de thee kwam Tijs van Exel in het veld voor Sil van Lingen. Even later moest Kees Lap zich laten vervangen door Lars Frederici. De eerste kansen waren voor ZDH. Vrij voor doel schoot De Graaf recht op de keeper en ook topscorer Mike de Bruijn was na een steekpass van Jansen niet trefzeker.

Met nog een kwartwedstrijd te gaan kreeg Nieuwe Niedorp een penalty wegens een vermeende overtreding van Barry van der El. Zwaar bestraft, vonden velen, en dat gold zeker voor de gele kaart die de ZDH-verdediger kreeg. Keeper Tom Reijnders stopte de bal vanaf elf meter, maar moest in de rebound alsnog capituleren. Even later werd het 1-2, toen een aanvaller van Nieuwe Niedorp plotseling kon uithalen.

In het vervolg vocht ZDH terug. De Bruijn glipte handig langs een verdediger én de doelman, maar stond toen ook al bijna op de achterlijn, waardoor zijn kans verloren ging. Na een ongelukkige aanname probeerde Van der El zijn foutje te herstellen. Hij raakte hierbij een tegenstander en moest met een tweede gele kaart het veld verlaten. Toch viel nog bijna de gelijkmaker. Invaller Blankevoort passeerde twee spelers en passte op De Graaf. Die liftte de bal over de uitkomende keeper, maar zag het leer vlak voor de doellijn opstuiten en via de lat over het doel gaan.