Afbeelding
Foto: Klifhanger

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Nieuw jasje voor kunst- en cultuurfestival Klifhanger

Cultuur

Klifhanger, de jaarlijkse route met de meest uiteenlopende kunst rond en door Den Hoorn is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Het culturele evenement dat loopt van 27 mei tot en met 24 juni staat dit jaar in het teken van 'erfgoed'.

"In mijn kennissenkring kent iedereen Klifhanger en ik denk dat dit geldt voor de meeste Texelaars. Toch weet niet altijd iedereen de weg naar het evenement te vinden, misschien omdat het niet afgebakend is door één datum. Ik vind het zelf een prachtig initiatief, juist omdat de kunst zo onderscheidend is van elkaar", vertelt kunstenaresse Joke Witte.

Een blik in het programmaboekje bevestigt haar woorden. Zoals zo vaak met kunst, zal niet iedereen direct weten waar men naar kijkt, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling van kunst, het moet de bezoeker aan het denken zetten. Het kunstwerk gefossiliseerde wolken in de sneeuwklokjeskwekerij van Ingrid Davids heeft op het eerste gezicht veel weg van een enorme tafel met patatvorkjes als tafelpoten en het kunstwerk Schapenboet van Jan Blank geeft een hele nieuwe kijk op deze bouwwerken. Een tip, bekijk dit kunstwerk zeker eens in het donker. "Het is ons dit jaar ook gelukt veel jonge kunstenaars te strikken, die Klifhanger een fris elan geven.

Daarnaast zijn er dit jaar ook diverse optredens en lezingen rondom Klifhanger. Zo vertolkt troubadour Jaap Dros op vrijdag 22 juni gedichten van J.C. Bloem, vertelt Jaap Lap op zaterdag 9 juni over Skepe en tuunwalle en vertelt professor Kees de Jager op 21 juni over de ontstaansgeschiedenis van Den Hoorn - Klif in het bijzonder. Tijdens de openingsdag op 27 mei zijn de meeste van de kunstenaars aanwezig om over hun werk te vertellen", vertelt Cor van Heerwaarden.

Om de toekomst van Klifhanger te kunnen waarborgen, wordt er op 30 mei een benefietdiner gehouden in restaurant Bosq aan de Bakkenweg in De Dennen. "Het zou natuurlijk prachtig zijn als hier zoveel mogelijk mensen naar toe komen. Naast het goede doel, is het een zeer plezierige avond", vertelt Jos Vloemans. Kosten voor het diner bedragen €100,-. Meer informatie over de benefietavond en Klifhanger op www.klifhangertexel.nl. Het programmaboekje met route is te verkrijgen in de voormalige Jan Drijverschool aan de Naalrand in Den Hoorn.

Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 47 minuten geleden 1
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 4 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 5 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 22 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06