Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Kleine verschillen in kaartcompetitie.

Algemeen

In de 22e speelronde van de klaverjascompetitie waren de verschillen erg klein. Tiny Zwaneveld en Piet Moree haalden de hoogste score en blijven aan de leiding.

Het viel deze ronde niet mee om een grote klapper te maken. Het verschil tussen de nummer één en de nummer zeven in deze speelronde was maar net 200 punten. Tiny Zwaneveld en Piet Moree begonnen goed met twee spelletjes boven de 1900 punten en één van 1561 punten. In de laatste ronde stuitten ze echter op grote concurrenten Gerda en Freek Veeger die de leiders in het klassement alle hoeken van de tafel lieten zien, in deze ronde stopte de teller dan ook op slechts 1259 punten.. Toen de rook was opgetrokken bleken Zwaneveld en Moree net genoeg punten over te houden om de ronde te winnen. Zij haalden 6768 punten. Gerda en Freek Veeger bleven daar met net achter met 6696 punten. Deze twee koppels handhaven zich dan ook op nummer één en nummer drie in het algemeen klassement. Theo Stoelinga en Jos Veeger haalden met vier regelmatige spelletjes een mooie derde plaats binnen. Zij scoorden 6687 punten. In het klassement was dit het enige koppel die een plaatsje winst wist te boeken in het klassement. Zij stijgen van tien naar negen. Lieuwe van der Veen en Co Koomen werden vierde met 6596 punten. Ook deze score kwam met grote regelmaat tot stand. Van der Veen en Koomen blijven achtste in het klassement. Frans Bos en George Eelman nemen wat meer afstand van de laatste plaats. Het geroutineerde duo heeft nu de smaak te pakken en haalde 6589 punten. Zij blijven dertiende in het klassement en kunnen voorzichtig naar boven gaan kijken. Willem Koomen en Bart Weijdt handhaafden zich op de zevende plaats door vijfde te worden in deze ronde. Zij haalden 6573 punten. Het gemiddelde was min of meer normaal met 6252 punten. Er werden 28 marsen gespeeld. 

In het algemeen klassement wisten Tiny Zwaneveld en Piet Moree door de rondewinst de voorsprong weer uit te bouwen. Zij hebben nu 2370 punten voorsprong op John Vlaming en Eric Jan Geus, die concurrenten Gerda en Freek Veeger nu op een achterstand van 2487 punten weer heel dicht bij zien komen. Bas Tromp en Frans Stark staan vierde met een achterstand van 3653 punten. Marja en Martien Bakelaar hadden een ongelukkige avond, zij blijven vijfde maar staan inmiddels wel 4947 punten achter.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 6 minuten geleden
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 3 uur geleden 3
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 5 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen gisteren 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00