Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Vlaming en Van der Veen nieuwe kampioenen klaverjassen.

Algemeen

John Vlaming en Lieuwe van der Veen hebben beslag gelegd op het Texels kampioenschap klaverjassen. De laatste speelronde werd gewonnen door Erik Boogaard en Ronald Eelman.

Aan het begin van de avond waren er nog vijf kanshebbers op de titel. In het eerste spel wisten Vlaming en Van der Veen al een belangrijk gat te slaan met de concurrentie. Terwijl de andere toppers het moeilijk hadden, haalden zij al 2070 punten binnen. Ook in de andere drie spellen bleven Van der Veen en Vlaming het goed doen. Met meer dan gemiddelde scores werden 7051 punten binnengehaald. Dat was niet voldoende voor de rondewinst, maar wel ruim voldoende voor de titel.  De rondewinst was voor Erik Boogaard en Ron Eelman, die vooral dankzij een spelletje van 2451 punten de rondewinst binnenhaalden met 7231 punten. Dat leverde nog drie plaatsen winst op in het klassement, zij eindigden uiteindelijk als zevende. Tiny Zwaneveld en Theo Witte haalden de derde plaats van de avond binnen met 6987 punten. Dit in het kampioenschap altijd goed presterende duo leek op weg naar de rondewinst, maar kwam er in het laatste spelletje niet meer aan te pas. Zwaneveld en Witte pakten nog een plekje winst en werden zesde. Petra Brands en Piet Kikkert waren in deze laatste ronde met een vierde plek ook goed op dreef. Zij haalden 6816 punten binnen en maakten nog een mooie sprong in het klassement; van vijftien naar elf. Muus Smit en Jos Veeger pakten de vijfde plaats met 6588 punten. Het gemiddelde was met 6330 punten aan de hoge kant. 

In de top van het klassement veranderde verder niet veel. Bas Tromp en Frans Stark leken hun tweede plaats nog te verspelen maar maakten alles nog goed in het laatste spel, waardoor zij de tweede plaats wisten vast te houden. Eric Jan Geus en Willem Koomen werden derde, terwijl Hans Westdorp en Roel de Zwart nog een plaatsje wisten te winnen (vierde) ten koste van Bart Weijdt en Piet Moree, die uiteindelijk met de vijfde plaats genoegen moesten nemen.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 1 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45