Den Burg
Den Burg

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Vrijwilligers werken hard aan ijsvloer

Algemeen

De ijsclubs van De Koog en Den Burg werken met man en macht om een gladde ijsvloer te creëren. Beide clubs lopen tegen soortgelijke problemen aan, maar blijven erg strijdbaar. Een heldenrol is tot op heden zeker weggelegd voor de brandweer die beide ijsbanen van water voorziet.

Zowel in De Koog als in Den Burg loopt men tegen lekkage in de bak aan, hierdoor stroomt het water weg voor het goed en wel bevroren is. Gelukkig houdt de vorst aan en is het zelfs op dit moment nog onder nul. In De Koog lijkt de bak leeg te staan en zijn er her en der gaten ontstaan in de ondergrond. De fanatieke mannen geven op de Facebookpagina echter aan iedere drie uur te gaan opspuiten. Aan de inzet ligt het dan ook zeker niet. "We hebben te maken met hoogteverschillen. De ene kant hebben we acht centimeter ijs, de andere kant bijna niets. Maar alles is nu hard, dus we gaan laag voor laag op proberen te bouwen", vertelt Rayonhoofd Kees Moormann. 
 
De Koog

In Den Burg was ook een groot deel van het water weggelopen. "Er ontstaan luchtbellen en het water loopt bij de putten weg. We hebben de gaten lek geprikt, zodat de lucht er uit kon. Daarna hebben we het weer geplakt. Nu zit er voor de derde keer nieuw water op. Ik denk dat we Koning Winter nu maar eens twee dagen zijn werk moeten laten doen. Dat geduld is lastig, maar ik denk dat het de beste keus is", vertelt initiatiefnemer Nick Ran van ijsclub De scheve schaats.


Oosterend

In Oosterend is het ijs nog niet houwes, maar in tegenstelling tot Den Burg en De Koog hebben ze in Oosterend jarenlange ervaring met het aanleggen van een ijsvloer. Het ijs van Waalenburg is nog niet schaatsklaar. Er kan nog niet geschaatst worden, en de aanloop gaat met vallen en opstaan, maar de inzet is hartverwarmend. Als de vrieskou doet wat verwacht wordt, gaat er komende week zeker geschaatst worden.

Op de verschillende Facebookpagina's zijn de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen. 

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie gisteren 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30