Afbeelding
Foto: Eigen foto

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nieuw culinair gezicht in de Gravenstraat

Algemeen

Nadat het pand aan de Gravenstraat 3 in Den Burg meerdere maanden heeft leeggestaan, heeft de van oudsher bekende culinaire locatie nu een nieuw gezicht: Joram Timmerman opent vrijdag 16 maart de deuren van het Kook Atelier.

Na jarenlange ervaring op te hebben gedaan in het buitenland als executive Chef, keerde Joram Timmerman eind 2016 terug naar Texel. Hij werkte onder de naam CharpFood.tx als freelance chef en adviseur bij verschillende Texelse bedrijven, maar zwaait binnenkort zelf de scepter in zijn eigen restaurant. Vanaf 16 maart is de Gravenstraat dus weer een restaurant rijker. En verwacht het Kook Atelier op een locatie welbekend voor Texelaar en toerist, de gast een plek te bieden waar men gerust en bewust kan genieten van de lokale keuken. Ook de buren zijn verheugd met de komst van deze nieuwe culinaire invulling. Vincent Hoekstra, mede-eigenaar De Eilandkeuken: "We kijken er enorm naar uit om ook samen met nieuwkomer het Kook Atelier de Gravenstraat culinair op de kaart te zetten. Nu het niet langer leegstaat is de Gravenstraat weer een complete restaurantstraat."

Het Kook Atelier

Wanneer we de 'Dikke van Dale' erop naslaan wordt de naam en daarmee het concept direct duidelijk: Koken { spijzen bereiden } Atelier { werkplaats van een kunstenaar }. Met een gedurfd eigentijds concept wil hij Texelaar en toerist de gastronomische uithoeken van ons eiland laten beleven: onverwachte smaken, structuren en contrasten verrassen de gast bij het proeven van de amuses en het altijd wisselende menu. Timmerman: "Wat wij serveren? Een avond vol spannende combinaties tussen guilty pleasures en het bewuste genieten. We willen focus, één ding heel goed doen. Dus serveren we één menu wat regelmatig verandert met wat het eiland ons biedt en uiteraard uit te breiden is naar meerdere gangen." Het interieur verwijst naar toen, naar een periode van overdaad en een tijd waarin het eiland qua bevoorrading een belangrijke rol speelde. Deze overdaad wordt vervolgens inhoudelijk vertaald naar het bord. "De culinaire overdaad zit in de selectie, het gebruik en de toepassing van de ingrediënten. Maar ook in de exclusiviteit en tijdelijkheid ervan. Een heel mooi verhaal natuurlijk, maar uiteindelijk willen we gewoon heel erg lekker eten maken",vult Timmerman aan.

Proeven

Gasten die nu al willen reserveren voor het openingsweekend zullen nog heel even moeten wachten. Men kan wel via de Facebookpagina www.facebook.com/KookAtelierTexel in de gaten houden wanneer de mogelijkheid tot reserveren geopend is.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 3 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 6 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 8 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00