Dit artikel is geschreven door
Job Schepers
Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Nieuw culinair gezicht in de Gravenstraat
AlgemeenNadat het pand aan de Gravenstraat 3 in Den Burg meerdere maanden heeft leeggestaan, heeft de van oudsher bekende culinaire locatie nu een nieuw gezicht: Joram Timmerman opent vrijdag 16 maart de deuren van het Kook Atelier.
Wanneer we de 'Dikke van Dale' erop naslaan wordt de naam en daarmee het concept direct duidelijk: Koken { spijzen bereiden } Atelier { werkplaats van een kunstenaar }. Met een gedurfd eigentijds concept wil hij Texelaar en toerist de gastronomische uithoeken van ons eiland laten beleven: onverwachte smaken, structuren en contrasten verrassen de gast bij het proeven van de amuses en het altijd wisselende menu. Timmerman: "Wat wij serveren? Een avond vol spannende combinaties tussen guilty pleasures en het bewuste genieten. We willen focus, één ding heel goed doen. Dus serveren we één menu wat regelmatig verandert met wat het eiland ons biedt en uiteraard uit te breiden is naar meerdere gangen." Het interieur verwijst naar toen, naar een periode van overdaad en een tijd waarin het eiland qua bevoorrading een belangrijke rol speelde. Deze overdaad wordt vervolgens inhoudelijk vertaald naar het bord. "De culinaire overdaad zit in de selectie, het gebruik en de toepassing van de ingrediënten. Maar ook in de exclusiviteit en tijdelijkheid ervan. Een heel mooi verhaal natuurlijk, maar uiteindelijk willen we gewoon heel erg lekker eten maken",vult Timmerman aan.
Gasten die nu al willen reserveren voor het openingsweekend zullen nog heel even moeten wachten. Men kan wel via de Facebookpagina www.facebook.com/KookAtelierTexel in de gaten houden wanneer de mogelijkheid tot reserveren geopend is.