Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Koppiestiêd op Texel

Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.

Koger idioterie

Column

Ik ken de mannen inmiddels al een tijdje en ik ken niet veel zulke idioten in de meest positieve vorm van het woord. Als het een beetje meezit kunnen we maandag schaatsen in De Koog. Weet je wat het uitmaakt als het mislukt? Helemaal niets, de inzet in de kou alleen al is hartverwarmend. 

Er wordt wel eens gezeurd over De Koog, maar de snelle reactie op de naderende vrieskou is ook typisch De Koog. Niet gaan kijken of het mogelijk is, maar actie. Niet zelden zijn mensen als Kees 'vlees' Moormann, Arnold 'Kets' Kaercher en Andreas Schraag er bij betrokken. En als zij het niet zijn, zijn het wel de jongens van SV De Koog. Een mooi stukje onbezonnen dorpsgevoel. Het is één van de redenen dat ik gewoon weer in De Koog wil wonen. Laat de rest maar kletsen over dat dorp. Daar ligt tenminste water voor een ijsbaan.

Ik stond daar mooi met mijn cameraatje terwijl de mannen van IJsclub druk bezig waren met het goedleggen van het zeil. Dat kwam omhoog terwijl het water er al opgespoten werd en dat moest dus strak getrokken worden. Dat het grootste deel van de club daar geen geschikt schoeisel voor aan had, mocht de pret niet drukken. "Het water is best warm eigenlijk", stelde één van de mannen vast. 

Ik vraag me af of Kees Moormann dat ook vond toen hij een douche kreeg van de slang. Hij werkte gewoon door. De kou negerend. De mannen willen een ijsbaan, dus er komt een ijsbaan. Dat het veldje van de gemeente was zou betekenen dat die om toestemming gevraagd zou moeten worden. Gelukkig werd die beslissing niet afgewacht en ik denk dat de gemeente daar ook wel blij mee is in dit geval. Het mooie aan een klein dorp is ook dat Jan en alleman komt kijken. De reacties zijn enthousiast. Als de weergoden even meewerken, hebben we maandag een puik avondje Koger gezelligheid. Mooie avond voor een sfeerreportage dacht ik zo. Ik ben nu al benieuwd naar de volgende stunt. 

Job Schepers

De blogs worden geschreven op persoonlijke titel en vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Het zijn geen journalistieke producties, maar stukken gevormd vanuit mijn mening. Ik ga graag de dialoog aan. Dat kan via Facebook onder het bericht, maar ook via de mail. Ik probeer altijd overal op te antwoorden.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Algemeen 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2