ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH verliest degradatiekraker

Algemeen

ZDH heeft zondag in Schagerbrug in de eerste wedstrijd na de winterstop een even dure als forse nederlaag geleden. Vesdo, de nummer laatst van de ranglijst, was met 6-2 onverwacht veel te sterk.

De Hoornders hadden sinds de laatste wedstrijd in december niet stilgezeten. In de afgelopen anderhalve maand werd hard doorgetraind en werden twee (verloren) oefenwedstrijden gespeeld. Geen overbodige luxe, want in Schagerbrug stond een onvervalste degradatiekraker op het programma. ZDH nam met twee overwinningen de voorlaatste plaats in, hekkensluiter Vesdo had zelfs nog geen enkel punt gepakt.

De opdracht van het nieuwe trainersduo Ruud Wassenaar en Nico Kremer was duidelijk: er moest worden gewonnen en daartoe moest de tegenstander vol onder druk worden gezet. ZDH kon weer beschikken over Tom Bijl en Kevin Huisman, maar moest het nog steeds stellen zonder geblesseerden Willem Rommets en Daniël Bakker. Ook Luke van Melis, Timo Westdorp en Tim Arends waren niet van de partij. Hun vervangers kwamen uit de junioren en het tweede elftal.

In het eerste kwartier was het aftasten. ZDH probeerde van achteruit op te bouwen, maar was daarin slordig. Het hobbelige veld hielp daarbij zeker niet mee. De thuisploeg voetbalde opportunistischer en dat was niet eens zo slecht bekeken. Na een kleine twintig minuten leidde dat tot de openingstreffer van Vesdo. Twee minuten later stond het al 2-0, toen de bal uit een afstandsschot via de binnenkant van de paal buiten bereik van keeper Eddie Kalis doel trof. De Zwaluwen waren zichtbaar aangeslagen, terwijl Vesdo vleugels leek te krijgen. Vijf minuten voor rust werd het ook nog 3-0.

Een donderspeech in de kleedkamer bij ZDH leidde niet tot het gewenste resultaat, want een kwartier na de thee stond het al 6-0. Pas daarna kwamen de Zwaluwen enigszins in hun spel en kon Gijs de Graaf na een mooie pass van Guido Boogaard de eer redden. Lars Boogaard scoorde tien minuten voor tijd na een gevaarlijke corner nog een tweede doelpunt, maar dat was natuurlijk niet genoeg om de spanning nog terug te brengen.

Door de nederlaag staat ZDH nu nog slechts drie punten voor op Vesdo. Zondag krijgt de ploeg de kans op herstel, wanneer Flevo naar Den Hoorn komt. De tegenstander uit Middenmeer staat met tien punten slechts twee plaatsen hoger.

Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.
Vijfde collectieve zonnedak komt op het Eierlandsche huis Algemeen 1 uur geleden
Op het strand.
Terreinbeheerders in actie voor strandbroeders Algemeen 3 uur geleden 2
De hulpgoederen zijn aangekomen in het Roemeense Pucioasa.
Hulptransport Texel aangekomen in Roemenië Algemeen 19 uur geleden
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 14 mei, 14:00 1
Open opstapavond kartbaan Sport 14 mei, 07:50 2
Tweede Texelse Popkorendag op 2 juni Cultuur 13 mei, 20:40
Emmie Monster trapt zaterdag het nieuwe seizoen van Emmies ijs af.
Emmies ijs opent seizoen met ijsfeest bij De Waddel Algemeen 13 mei, 16:30
'Heino's Biergarten' is vernoemd naar de in 2022 overleden Heino Huizing.
Heino's Biergarten: De grootste vrijdagmiddagborrel van Texel Algemeen 13 mei, 13:30