Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Rondewinst voor Weijdt en Koomen

Algemeen

Bart Weijdt en Willem Koomen hebben hun eerste rondewinst van dit seizoen binnen. Zij haalden met afstand de hoogste score in de vijftiende speelronde. In de top van het klassement loopt de spanning alleen maar op.

Bart Weijdt en Willem Koomen draaien normaal gesproken mee in de top van het klassement. Vorig jaar misten zij de titel pas op de laatste avond. Dit seizoen wil het geluk niet erg meewerken. Daardoor staan ze slechts in de middenmoot. In deze speelronde lieten de beide routiniers zien dat zij het spel nog altijd prima beheersen. Na een rustig begin van ruim 1600 punten volgden drie hoge partijen van rond de 1900 punten. De teller stopte op 7347 punten. Weijdt en Koomen schuiven een plaatsje naar boven in het klassement en staan nu zesde. Freek Veeger deed met invaller Piet van der Slikke goede zaken in het algemeen klassement door de tweede plaats te pakken. Zonder het dipje in het derde spel waren de Veegers dicht bij de koppositie gekomen, nu lukte het nog niet en handhaven zij zich op de vierde plaats. Theo Witte had in Thijs Smit een prima vervanger voor vaste maat Gerard Witte. Na een aarzelende start liepen de scores alleen maar op. Het leverde in totaal 6365 punten en de derde plaats van de avond op, waarmee de Wittes naar de achtste plaats stijgen. Frans Bos en George Eelman toonden vormbehoud en speelden zich voor de tweede achtereenvolgende week in de top-5. De scores van de beide heren waren uitermate gelijkmatig, met allemaal spelletjes tussen de 1533 en 1650. Het leverde 6339 punten op, waarmee de Bos en Eelman zich handhaven op de dertiende plaats. Ook Theo Stoelinga en Jos Veeger zijn prima op dreef de laatste weken en bevestigden dat met een viijfde plaats in deze ronde. Zij haalden 6314 punten en handhaven zich op de tiende plaats. Opvallend op deze avond was dat er tot twee keer toe honderd roem viel omdat er vier gelijken op tafel kwamen. Theo Witte en Thijs Smit mochten op de laatste slag vier vrouwen oprapen terwijl Theo Stoelinga en Jos Veeger vier negens binnenhaalden. Toch was het gemiddelde met 6129 punten aan de lage kant. Er werden 26 marsen gespeeld.

In de top van het klassement wordt het steeds meer dringen. Bas Tromp en Frans Stark wankelden, maar handhaven zich op de eerste plaats. Tiny Zwaneveld en Piet Moree, die zelf ook niet zo'n topavond hadden, zijn nu de belangrijkste bedreigers en staan met een achterstand van 371 punten op de tweede plaats. John Vlaming en Eric Jan Geus staan derde met 884 punten achterstand, terwijl ook Gerda en Freek Veeger met een achterstand van minder dan duizend punten vierde staan. 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 1 uur geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 6 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen gisteren
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1