Biem Trap, Gerard van der Kooi en Piet Grisnich winnaars 2e periode DVO
Biem Trap, Gerard van der Kooi en Piet Grisnich winnaars 2e periode DVO

Dit artikel is geschreven door
DVO Biljartvereniging

Door Vriendschap Ontstaan in 1983. www.biljartenoptexel.nl

Grisnich, van der Kooi en Trap winnaars 2e periode libre bij DVO

Algemeen

De 2e periode van het biljartseizoen bij DVO is gespeeld. Winnaars van de diverse speelavonden zijn Gerard van der Kooi (maandag), Piet Grisnich (donderdag) en Biem Trap (vrijdag).

In de 2e periode van de maandagavond competitie ging Cor Rood, die al het hele seizoen goed speelt, lang aan de leiding. Op de laatste speelavond waren de laatste partijen van Rood en Van der Kooi beslissend voor de eerste plaats. Van der Kooi speelde traditiegetrouw (volgens Balk) één van zijn beste wedstrijden tegen Ries Balk. Balk had zelfs aan een moyenne van ruim vier niet genoeg om Van der Kooi te overwinnen: in negen beurten sloot Van der Kooi de partij winnend af. Rood moest zijn laatste partij tegen Gijs Berger in maximaal negentien beurten winnen om nog overall winnaar van de 2e periode te worden. Rood trof het slecht dat de wisselvallig spelende Berger het juist in deze partij op zijn heupen had en hem met een moyenne van ruim 2,6 geen kans gaf. Aldus werd Gerard van der Kooi 1e, Harm de Vries en Caecilia Roeper eindigden op een gedeelde 2e plaats, Ries Balk eindigde als 3e.

Bij de donderdagavond leek Roel Terpstra halverwege de periode op de eerste plaats af te stevenen. In de tweede helft van deze periode kwamen echter Wilfred Vendel en Piet Grisnich sterk opzetten. Uiteindelijk sleepte Grisnich, die in de loop van dit biljartseizoen steeds beter gaat spelen, op de laatste speelavond met drie winstpartijen de eerste plaats overtuigend in de wacht. Theo Kemper werd 2e, Vendel 3e. Op de donderdagavond is John Sessink aan een sterk seizoen bezig. Sessink heeft zijn moyenne opgeschroefd van 2,2 naar 2,7, waarmee hij tot voor kort onbedreigd het hoogste moyenne van de donderdag had. Dat is nu echter met 4,5 in handen van Marc Prins, die begin dit jaar ook libre op de donderdag is gaan spelen.

Ook bij de vrijdagavondcompetitie bleef het tot de laatste avond spannend. Biem Trap stond vrijwel de hele periode bij de bovenste drie, maar vooral de laatste paar speelavonden kwam de sterk spelende Tijs Witte opzetten. Witte verbeterde zijn moyenne dit seizoen met maar liefst 31%, maar kwam net te kort om de constant spelende Trap van de eerste plaats af te houden.

Behalve libre wordt er bij DVO ook bandstoten en driebanden gespeeld. Deze competities zijn niet ingedeeld in periodes maar gaan over het gehele seizoen. In de lopende bandstoot competitie gaan Robbin Nieuwenhuis en Ries Balk aan kop.

Bij het driebanden staat Cor Elsendoorn op kop, gevolgd dor Jan ("Steert") Witte. Het verloop van de competities is te volgen op www.biljartenoptexel.nl

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 8 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 11 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15