Het met man en macht verdedigende ZDH kon lang partij bieden.
Het met man en macht verdedigende ZDH kon lang partij bieden. Foto: Louis Bakker

ZDH geeft koploper uur lang goed partij

Algemeen

Twee weken na de zeperd tegen Oudesluis (10-0) speelde ZDH zondag thuis tegen Petten. Een uur lang konden de Zwaluwen de koploper prima partij bieden, daarna liep de score alsnog hoog op: 0-6.

Bij thuiswedstrijden heeft ZDH meestal voldoende spelers beschikbaar, maar tegen Petten was het krap. Coach Joop Rommets had alleen reserves Dennis Banda en Thijs Graaf naast zich op de bank. De laatste was er voor het eerst na zijn schedelbreuk weer bij.

Vooraf waren de verwachtingen niet hoog gespannen. ZDH staat onderaan en had eerder in Petten al met 10-0 verloren. Toen ontbrak doelman Jelmer de Ruyter. Maar dankzij een defensief tactisch strijdplan en veel inzet en discipline ging het dit keer onverwacht goed. Pas na een kwart wedstrijd kreeg Petten de eerste kansen. Geholpen door zijn verdedigers ontpopte De Ruyter zich daarbij tot een onneembare vesting.

Vlak voor rust leek ZDH zelfs op voorsprong te komen. Teun Hin plaatste de bal uit een vrije trap in het strafschopgebied, waarna Frenk van Heeringen een afgemeten voorzet op Sean van Heerwaarden gaf, die van dichtbij scoorde. De grensrechter van Petten had echter buitenspel geconstateerd, wat op zijn minst dubieus was. Het Hoornder feestje ging daardoor niet door. Vlak voor rust scoorden de gasten, toen de bal achter de defensie van ZDH terechtkwam en de rechtsbuiten De Ruyter verschalkte met een schuiver door zijn benen.

Teleurgesteld over deze tegenvaller zochten de Zwaluwen de kleedkamer op voor de rust. Maar het plan bleef hetzelfde: stug verdedigen en hopen een snelle tegenaanval. Dat lukte aanvankelijk prima, maar een kwartier na de hervatting gleed De Ruyter bij een hard schot weg, waardoor de bal in het doel ging. Vlak daarvoor was een tweede goal van ZDH afgekeurd, ditmaal wegens een overtreding van aanvoerder Barry van der El.

Daarna nam Petten het heft stevig in handen en vloeiden de krachten bij de Zwaluwen langzaam weg. Twintig minuten voor tijd werd het 0-3, toen De Ruyter een hoge voorzet niet goed verwerkte. Zuur voor de doelman, die een aantal zekere treffers had weten te voorkomen. Met Banda en Graaf als vervangers voor Van Heeringen en Abe van Exel probeerde ZDH daarna de schade te beperken, maar dat bleek lastig. In de slotfase vielen nog drie doelpunten, waardoor ZDH met 0-6 de grootste thuisnederlaag van dit seizoen leed.

Komende zondag speelt ZDH uit tegen subtopper Callantsoog.

Op het strand.
Terreinbeheerders in actie voor strandbroeders Algemeen 48 minuten geleden
De hulpgoederen zijn aangekomen in het Roemeense Pucioasa.
Hulptransport Texel aangekomen in Roemenië Algemeen 16 uur geleden
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 14 mei, 14:00 1
Open opstapavond kartbaan Sport 14 mei, 07:50 2
Tweede Texelse Popkorendag op 2 juni Cultuur 13 mei, 20:40
Emmie Monster trapt zaterdag het nieuwe seizoen van Emmies ijs af.
Emmies ijs opent seizoen met ijsfeest bij De Waddel Algemeen 13 mei, 16:30
'Heino's Biergarten' is vernoemd naar de in 2022 overleden Heino Huizing.
Heino's Biergarten: De grootste vrijdagmiddagborrel van Texel Algemeen 13 mei, 13:30
Dorpshuis De Hof aan de Nikadel in De Koog.
College voor dorpenronde in De Koog Algemeen 13 mei, 10:30