Brigitte Hollands benadrukt het belang van vrijwilligers voor de samenleving
Brigitte Hollands benadrukt het belang van vrijwilligers voor de samenleving

Vrijwilligersavond bij Ecomare groot succes

Algemeen

In het kader van Nationale vrijwilligersdag organiseerde Texels Welzijn donderdag voor alle vrijwilligers van Texel een feestelijke open avond bij Ecomare. Ruim 180 mensen maakten van de gelegenheid gebruik elkaar te zien en te spreken en rond te kijken bij Ecomare. Het was een gezellige en geslaagde avond.
 
De avond begon met een toespraak van Brigitte Hollands, directeur van Texels Welzijn. Zij benadrukte het belang van vrijwilligers voor de samenleving. Zij maakte daarbij een leuk bruggetje naar Ecomare door ook zorgzaam gedrag in het dierenrijk er bij te betrekken. Vrijwilligers op Texel zijn op tal van vlakken actief; in de zorg, cultuur, hulpdiensten, sport, natuur en in de politiek. "Zonder vrijwilligers zou het leven op Texel er heel anders uitzien" aldus Hollands.
 
Op verschillende plaatsen in en rond het museum stonden Ecomare-medewerkers klaar om te vertellen en vragen van de bezoekers te beantwoorden. Buiten bij de zeehonden, in het Zeeaquarium, de Walviszaal en bij de expositie Waddenstad. Het observatorium was ook open, daar was de Sterrenwacht aanwezig. Het weer was te slecht om naar de sterren te kijken, maar de sterrenkundigen wisten hun gehoor alsnog te boeien met een digitale presentatie.
 
Aan het eind van de avond verzamelde iedereen zich weer in het restaurant van Ecomare. Daar las Brigitte Hollands een brief voor van wethouder Hennie Huisman waarin zij, namens alle Texelaars, de vrijwilligers bedankte voor hun inzet. De band You Go Girl zorgde vervolgens voor een gezellige sfeer, waarin onder het genot van heerlijke hapjes en een drankje nog werd nagepraat.

In het restaurant van Ecomare kwamen ruim 180 Texelse vrijwilligers samen.
Op verschillende plaatsen in en rond het museum stonden Ecomare-medewerkers klaar om te vertellen en vragen van de bezoekers te beantwoorden.
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 10 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00