The Beatles Session in De Zwaan.
The Beatles Session in De Zwaan.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Update

Drie dagen Strûun zitten er op

Cultuur

Drie dagen Strûun Texel zitten er op. Vrijdag, zaterdag en zondag meer dan 120 optredens op elf verschillende podia in Den Burg.

Zang, theater, cabaret, rock, blues, popmuziek, fanfares, doedelzakspelers en wat al niet meer. Enthousiasme bij de 500 artiesten die optraden, veel publiek op de been en een prima sfeertje. Voor herhaling vatbaar dus. Hieronder een foto-impressie van Strûun. 

De organisatie van Strûun bracht zondagavond onderstaand persbericht naar buiten.

Vierde editie Struûn Texel: met recht het podium vol verrassing

Onder perfecte struûn-omstandigheden heeft de vierde editie van Struûn Texel afgelopen weekend plaatsgevonden. De meer dan 500 artiesten zorgden samen voor maar liefst 120 muziek-, cabaret- en theateroptredens. De sfeer was tijdens het hele weekend uitstekend. 11 vaste locaties in het centrum van Den Burg vormden de podialocaties. Nieuw dit jaar was het Schietsportcentrum, waar tevens het Struûn-café was ingericht. Drie dagen lang konden bezoekers genieten van cultureel Texel.

Cultuur liefhebbers konden hun hart ophalen in het centrum van Den Burg. Het aanbod optredens was zeer gevarieerd. Van een popkoor tot een verhalenverteller en van een singer songwriter tot een rockband. Favoriete artiesten waren dit jaar singer songwriter Joost Wander, 55 Blues Club, The Rubies, het koor Noisy Voices, de Texelse band Tidal Waves en uiteraard Sint en Piet. Zaterdag en zondag paradeerde de Schotse band Seandistrict Pipes & Drums door Den Burg en konden bezoekers verzoeknummers aanvragen bij De Mobiele Eenheid. De Groeneplaats trok eveneens veel bekijks. De hierop geplaatste evenemententijdlijn gaf de bezoekers een preview van de evenementenkalender van 2018. Foodtrucks voorzagen de bezoekers van lekkernijen.

Het was perfect struûn-weer: kleine buien wisselden af met de zon, maar over het algemeen bleef het droog. Dit jaar werd voor het eerst gebruik gemaakt van 11 bestaande locaties, dit beviel de organisatie goed. De harde wind maakte afgelopen weekend geen kans om roet in het eten te gooien. Bezoekers wisten ook de weg naar de podia bij de Stayokay en Schietsportcentrum Odysseus goed te vinden. Een oproep op Facebook voor de strûner met de meeste stappen leverde een mooi aantal van 10355 stappen tussen de optredens op.

Verlichting

Wie het evenement heeft bezocht is ongetwijfeld opgevallen dat de verlichting gereduceerd was. De organisatie heeft helaas in de week voorafgaand moeten besluiten om een groot deel van de verlichting te annuleren. "We kwamen onverwachts voor een grotere financiële uitdaging te staan, waardoor het bestuur voor een lastige keuze stond. Want we willen het festival immers gratis toegankelijk houden. We hebben daardoor moeten bezuinigen en het lichtplan moeten aanpassen. De lokale partij Lighthouse Texel heeft er gelukkig zorg voor gedragen dat er toch nog alternatieve verlichting werd geplaatst. Als organisatie kunnen we alleen maar zeggen dat we volgend jaar met man en macht ervoor gaan zorgen dat het licht uitbundiger en als vanouds terugkomt. Want licht geeft Struûn Texel kleur in november." aldus Richard Segers, voorzitter Stichting Struûn Texel.

De organisatie wil alle sponsors, artiesten, vrijwilligers en bezoekers bedanken voor deze geslaagde vierde editie van Struûn Texel. De vijfde editie staat gepland op 16, 17 en 18 november 2018.


Saendistrict Pipes & Drums bracht Den Burg in Schotse sferen.


Het Popkoor in Question Plaza. (Foto Ruud Witte)

Amley Rix in De Lindeboom.


KTF in De Burght.


The GAF.


Pop en theater met The Stream.


Ewout Adriaans van Jugbros in Het Glazen Paleis. (Foto Carlo Bakker)


Gadget in Stayokay.  (Foto Carlo Bakker)


Joost Wander.  (Foto Carlo Bakker)


Joia. (Foto Carlo Bakker)


55 Blues Club.


Daan!  (Foto Carlo Bakker)


Anouk Visee.  (Foto Carlo Bakker)

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 6 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3