De yurt.
De yurt. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

College in hoger beroep tegen yurt

Politiek

Het college gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter dat er van rechtswege een omgevingsvergunning voor de yurt aan het Skillepaadje in het Hogeberggebied is afgegeven.

Dat liet burgemeester Michiel Uitdehaag woensdagavond weten in de raadsvergadering. 'Van rechtswege' betekent volgens de burgemeester niet automatisch dat de zaak 'onherroepelijk' is, waardoor het college in hoger beroep gaat om de yurt alsnog weg te krijgen.

De politieke partijen waren woensdagavond geen van alle gelukkig met de ontstane situatie, maar ze wisten er onderling niet over op één lijn te komen.

Een 'motie van vastberadenheid' van de PvdA met een oproep aan het college om te voorkomen dat de yurt kan blijven, werd aangenomen, maar niet unaniem. Texels Belang ging er niet mee akkoord omdat ze de toon van de motie ten opzichte van de eigenaar van de yurt teveel op de persoon gespeeld vond.

Nico Erwich (Texel 2010) had het gevoel dat de rechtsgang gehinderd zou worden door nu over moties te stemmen en onthield zich daardoor eveneens van stemming, ook al had de burgemeester hem verzekerd dat instemmen juist een steun in de rug van het college zou zijn.

Een 'motie van treurnis' van Texels Belang over hetzelfde onderwerp kreeg alleen steun van Eiland Belang en Sterk Texel en werd daardoor afgewezen.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2