Afbeelding
Foto: Corina Schipper

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Struûn Texel dit jaar bestand tegen slecht weer

Algemeen

Maar liefst elf locaties in het centrum van Den Burg heeft de organisatie van Struûn  ter beschikking gekregen voor het weekend van 17 tot en met 19 november. Waar vorig jaar nog met windkracht 9 de tent op de Groeneplaats afgebroken moest worden, heeft Struûn Texel dit jaar gekozen voor een 'slecht weer proof' evenement.

Naast de gezellige en nieuwe verrassende locaties, zorgt ook het licht op straat weer voor een 'Struûn Texel-sfeer' is. Met meer dan veertig verschillende acts en honderd optredens verdeeld over het weekend belooft de vierde editie een cultureel spektakel te worden. De vierde editie van Struûn Texel heeft een gevarieerd aanbod van cultureel vermaak. Van muziek, cabaret, verhalenvertellers, kunst tot een vooruitblik naar de Texelse evenementen in 2018. Zowel 'overkantse' als Texelse artiesten vullen de podia, waaronder opkomend singer-songwriter Joost Wander, The Rubies, Anyway, Artex Popkoor en The Stream. Maar ook een straattheater, goochelaar en taaltovenaar hebben zich aan het programma voor 2017 toegevoegd. Het programma van Struûn Texel is voor iedereen en ook dit jaar gratis toegankelijk.

Podium voor ondernemend TexelStruûn Texel is nog altijd de levende preview van de aankomende evenementen. Zo laat het evenement de bezoekers 'strûnen' langs een tijdlijn op de Groeneplaats en zijn verschillende evenementen in de programmering verwerkt. Organisatoren hoeven zich niet druk te maken hoe zij hun evenement vertalen tijdens Struûn Texel, de organisatie helpt daar graag bij. Het evenement biedt daarnaast ondernemers een platform om zich te profileren voor aankomend jaar. Nieuw dit jaar zijn de Struûn-arrangementen, die het voor bezoekers aantrekkelijk maakt om een heel weekend in het najaar te 'struûnen' op Texel. Texelse evenementen en bedrijven die interesse hiervoor hebben kunnen zich nog melden bij het bestuur.

Het evenement start vrijdag om 17:00 tot 21:00 uur, zaterdag van 12:00 tot 21:00 uur en is zondag van 12:00 tot 18:00 uur. Er wordt de aankomende tijd hard gewerkt aan het programma, via www.facebook.com/StruunTexel houden zij iedereen op de hoogte van de culturele verrassingen.

Het bestuur nodigt sponsors, vrijwilligers, artiesten en bedrijven die een bijdrage willen leveren aan Struûn Texel, van harte uit een mail te sturen naar bestuur@struuntexel.nl met vermelding van naam en telefoonnummer. 

Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 10 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 13 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 13 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30