Het team van By Amber.
Het team van By Amber.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Alles onder één dak bij vernieuwde zaak By Amber

Algemeen

"Het was de bedoeling dat ik een kleine salon zou houden die ik in mijn eentje zou runnen. Het is even anders gelopen, hartstikke leuk natuurlijk", vertelt Amber de Boer van kapsalon en beautysalon By Amber, gevestigd op de Krim.

Wat in 2013 begon als een eenmanszaak van zo'n veertig vierkante meter, is afgelopen juli verdubbeld met hulp van vader Clarck en opa Henk Bruin. Inmiddels heeft Amber een vast team aan het werk dat naast Amber bestaat uit Berber Sikkema, gediplomeerd schoonheidsspecialiste, Yvonne van Eeten (allround kapster) en Ambers' moeder Cindy de Boer -Combé (gediplomeerd nagelstyliste). Als we binnenlopen in de salon zit de sfeer er al goed in, de dames hebben elkaar helemaal gevonden. "Het is erg gezellig, maar er wordt ook hard gewerkt. "We werken als zelfstandige binnen één bedrijf. We versterken elkaar doordat we kennis en visie met elkaar kunnen delen. Wat heerlijk werkt is dat de mensen hier altijd relaxed zijn. Inmiddels hebben we een leuk en prettig klantenbestand opgebouwd, wat heel vertrouwd voelt", legt Amber uit.

Volgens het team onderscheidt de salon zich in de aandacht voor de klant. "Je bent hier niet in twintig minuten weer weg. We nemen de tijd voor goede communicatie. We zijn gespecialiseerd in krultechnieken en in kleuren, hiervoor volgens Yvonne en ik in het voor- en naseizoen ook zes tot tien cursussen", vervolgt de eigenaresse. Sinds dit jaar beschikt By Amber ook over een beautysalon. Bij schoonheidsspecialiste Berber Sikkema kan men terecht voor tal van behandelingen, zoals lashlifting (wimperbehandeling), en Hennah-brows, het harsen van gezicht en lichaam, gezichts- en lichaamsmassages en bovendien is ze in de afrondende fase van haar opleiding tot pedicure.

Voor diverse nagelbehandelingen kan men ook terecht bij Cindy. "Ik ben gediplomeerd nagelstyliste. Er zijn veel mensen die zonder opleiding een nagelsalon beginnen, maar bij onjuiste behandeling, kan een nagel de nodige schade oplopen." Als de cursus visagie waarmee Amber en Yvonne en Berber bezig zijn ook nog af is heeft de salon nagenoeg alles in huis. "Je kunt hier gerust een dagdeel komen ontspannen", stelt Cindy. Op zondag 22 oktober tussen 16:00 uur en 21:00 uur wordt de vernieuwde zaak officieel geopend. "Iedereen die een kijkje wil nemen op ons nieuwe werkplek, is van harte welkom. We hebben diverse acties, By Amber is echt de gezellige ontmoetingsplek geworden, zoals ik die altijd voor me heb gezien", besluit Amber.

Meer over de acties is te vinden op de website, de Facebookpagina van het bedrijf of Instagram.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 7 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3