Sportvereniging De Koog

Zeperd voor De Koog

In Winkel heeft De Koog met ruime cijfers verloren. Na 90 minuten spelen stond er 7-2 op het bord.

In het begin van de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht. Winkel had weliswaar meer balbezit, maar tot echte uitgespeelde kansen leidde dat niet. Na twintig minuten spelen waren Miko Honigh en Andries Kuip, dichtbij een treffer, maar de attente doelman voorkwam dat. Tien minuten voor de rust kwamen de eilanders onnodig op achterstand. Een vrije trap werd binnengekopt door een compleet vrijstaande speler: 1-0 Kort daarop stond De Koog weer niet goed toen een corner bij het doel van winkel razendsnel werd uit gecounterd: 2-0. Ook de derde tegentreffer werd uit de rebound voor rust binnen geschoten: 3-0

Alex Daalder zorgde ervoor dat de ruststand wat draaglijker werd. Uit een vrije trap kopte hij in de verre hoek raak: 3-1

Na de thee leek het spel van de eilanders nergens meer op. Er werd niet tot nauwelijks vrijgelopen en de lijn in het spel van de eerste helft leek compleet verdwenen. Veel werd de lange bal gehanteerd, die vervolgens makkelijk werd opgepikt door Winkel.

De tegenstander uit West-Friesland wist met de ontstane ruimte wel raad en kon met snelle uitbraken nog eens 4 keer de bal binnen schieten. Wegens onduidelijke redenen konden de eilanders het strakke strijdplan van de eerste helft, helaas niet in de tweede helft doorzetten.
Alex Daalder schoot in de 80e minuut nog een strakke vrije trap richting de bovenhoek, maar het houtwerk hielp de ploeg uit Winkel. Daalder maakte in de 85e minuut nog een tweede Koger treffer, en bracht de eindstand op 7-2

"Deze wedstrijd had twee gezichten. In de eerste helft staan we gewoon prima te voetballen, maar komen we vlak voor rust onnodig op achterstand. Gelukkig maken we dan snel een aansluitingstreffer, waardoor het geloof niet wegebt. In de tweede helft is daar helemaal niets meer van over. Al het positieve van de eerste helft leek compleet in de kleedkamer te zijn achter gebleven" aldus trainer Van der Hert.

Volgende week is De Koog vrij en de week erop speelt het op het kunstgras van Schagen.
Aanvang 14:00 uur

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.