Bierproeverij in De Koog.
Bierproeverij in De Koog. Foto: Henk Bolink

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bockbierproeverij in De Koog

Cultuur

De Dorpsstraat in De Koog staat op zondag 22 oktober in het teken van Bockbier.

Tijdens het nieuwe evenement 'Proeflokaal De Koog – Bockbierproeverij' kunnen bezoekers van 14:00 tot 19:00 uur acht verschillende bockbieren met een bijpassend hapje proeven. De proeverij vindt verspreid door de Dorpsstraat plaats in diverse cafés en restaurants. De organisatie is in handen van Stichting H.E.K. en onderdeel van het programma van 'De Koog leeft!'.

De proeverij is niet alleen een kans om acht verschillende bockbieren in een andere omgeving te proeven, maar laat bezoekers ook kennis maken met verrassende bier-spijs combinaties. Tijdens de proeverij worden er zowel onder- als bovengistende bieren geschonken, waaronder de Texels Stormbock uit 2013 en een Brand Dubbelbock van 2017. De deelnemende horecagelegenheden hebben met zorg bijpassende hapjes geselecteerd.


De deelnemende cafés en restaurants zijn Bilder, Sjans, De Jutter, Onder de Pomp, De Kuip, Geen Idee, Genieterij 't Plein en Eigeweis. In Café De Jutter vindt aansluitend vanaf 19:00 uur een after-Bockparty met livemuziek plaats. Eerder dit jaar werd al de succesvolle Texelse Bierproeverij georganiseerd in De Koog. De organisatie hoopt ook voor deze zondag weer op een gezellige opkomst.

Kaartverkoop

De entree van de proeverij is in de vorm van een proefkaart voor acht bier-spijs combinaties. De kaarten kosten € 20,- per persoon in de voorverkoop. De voorverkoop is al gestart, kaarten zijn online via: www.yourticketprovider.nl/events/23024-proeflokaal-de-koog-bockbier-proeverij/ te bestellen. Tijdens het evenement zijn de kaarten verkrijgbaar bij Restaurant Eigeweis voor € 22,50. Bij iedere locatie is tevens een extra proefglaasje verkrijgbaar voor € 2,50. Meer informatie is verkrijgbaar via dekoogleeft.nl.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2