Vlnr van Rijkom, van Zuilekom, Keizer
Vlnr van Rijkom, van Zuilekom, Keizer

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Teso maandbeker oktober

Sport

Kevin van Zuilekom, Agnes van Rijkom en Bert Keizer winnen laatste wedstrijd van het seizoen

De golfers die nog kans maakten om als jaarwinnaar in de 1ste categorie van de maandbekerserie uit de bus te komen hadden zich terdege voorbereid. Antoine Kersten, Herbert de Geer en Kevin van Zuilekom zijn de enigen die alle 7 edities hebben meegedaan. Deze heren geven het voorbeeld hoe het moet en hebben het hele jaar constant gepresteerd op een hoog niveau. En het is dan ook retespannend. Ze zitten bij elkaar in de flight, wat ook nog een soort matchplayspanning genereert. Antoine en Herbert, net terug van trainingskamp in Malaga en twee van de beste golfers van de club, staan helemaal op scherp. Als echter aan het begin van de middag de rook is opgetrokken is het de onverschrokken Kevin van Zuilekom die met een netto ronde 70 vandaag zegevierend de handen in de lucht steekt. En hij wint daarmee ook uiteindelijk het jaarklassement dik, 8 slagen beter dan de dichtstbijzijnde concurrent, proficiat Kevin!

Wieke Leenstra draait ook een superdag, ronde 71 vanaf handicap 14, in een straffe zuidenwind, een mooie tweede plaats. Floris-Jan Zwaag (73) haalt zijn handicap niet, derde plek.

In categorie 2 valt ook nog wat te winnen. Hans de Beer staat daar aan kop in het klassement maar hij verkiest het Oktoberfest boven de laatste maandbeker. Dat maakt de weg vrij voor Agnes van Rijkom om een poging te wagen alsnog de jaaroverwinning weg te kapen.

De golfers in deze categorie zijn al bij de start verzekerd van een podiumplek, want er zijn er welgeteld  drie. Dat werkt niet inspirerend. We mogen niet kritisch zijn vanaf deze plek maar na de zege met 26 punten voor Agnes en 2de en 3de met 21 punten voor Tillie van der Poel en Marijke de Beer krijgt de verslaggever het verzoek om de uitslagen maar niet in het verslag te vermelden. We doen het lekker toch, maar met een beetje pijn in het hart.

Hans kan in München(?) de bierpul heffen. Maandbekerwinnaar 2017 categorie 2.

Het beste nieuws zit hem wellicht in categorie 3 waar twee nieuwe talenten de ranglijst aanvoeren. Paul Witte en Bianca van Pel gaan aan kop op de voet gevolgd door routinier Piet Bolier. Bianca en Piet doen vandaag een poging Paul van de troon te stoten. Voor Bianca betekent het dat een ronde net onder handicap voldoende is om Paul in te halen. De vorige maandbeker scoort ze 39 dus met moet kunnen. Het lukt echter niet, 33 punten is prima maar niet voldoende.

Paul Witte winnaar 2017, in zijn eerste seizoen, bravo.

Bert Keizer scoort geweldig met 41 punten en wint deze editie van de maandbeker, Henk Griffioen volgt op afstand met 34.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2