Afbeelding
Fotografie: Liselotte Schoo

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Genieten bij De Compagnie, ook in herfst en winter

Zakelijk

Wanneer we op het terras van De Compagnie neerstrijken, is het nog heerlijk nazomerweer. De zon schijnt, de temperatuur is aangenaam, er staat een suizelend briesje en in de jachthaven beneden dobberen de scheepjes op een kalme deining.

Een te rooskleurig beeld, met de herfst in aantocht? Misschien. Maar bij De Compagnie zit je eigenlijk altijd goed. Dankzij het schitterende terras, dat vorig jaar is verbouwd en sindsdien drie niveaus kent. Plezierig voor de medewerkers, die er een uitstekend overzicht hebben en de gasten op hun wenken kunnen bedienen. En vooral voor de gasten, voor wie het uitzicht alleen maar fraaier is geworden.

Glazen windschermen, een overkapping en heaters zorgen ervoor dat je er ook bij lagere temperaturen nog tot 's avonds laat comfortabel kunt zitten. Extra aandacht verdienen de stoere houten tafels, door uitbater Ad Harman zelf gemaakt. "Mensen zijn toch het liefst zo lang mogelijk buiten. En dat kan prima, je zit hier heerlijk beschut. En met die lantaarns op tafel ziet het er erg gezellig uit. De enige voorwaarde is dat het niet te hard waait, want daar kan de overkapping niet tegen", vertelt Ads partner Marleen Groen.

Na een paar mooie en drukke voorjaars- en zomermaanden maken Marleen, Ad en hun medewerkers zich op voor de herfst en winter. Ze hebben er zin in. "Echt de tijd om weer nieuwe ideeën op te doen en uit te werken." Dat geldt ook voor de nieuwe kaart. Op het moment dat we ze spreken, is die nog niet helemaal klaar. Maar ga er maar vanuit dat er de heerlijkste gerechten op zullen staan, helemaal passend bij het jaargetijde. Wat dacht je van een smakelijk (wild)stoofpotje? Een kom kruidige bospaddenstoelensoep? Of pompoenchutney met eendenborst en gezoete verse vijgen? En natuurlijk zijn er heerlijke mosselen, gekookt in witte wijn of Texels bockbier, net wat je het lekkerst vindt.

Ben je visliefhebber, dan kom je bij De Compagnie helemaal aan je trekken. Zo zijn de sliptong, zeewolf, garnalen en gamba's er uitstekend. Voor wie gewoon vers niet vers genoeg is, staat in het restaurant een aquarium met kokkels en oesters, rechtstreeks van het wad.

Onveranderlijk populair blijft De Compagnie bij jonge gezinnen. Terwijl hun vader en moeder van een aperitief genieten, hoeven kinderen zich niet te vervelen. Voor de allerjongsten is er binnen een speciale hoek met heel veel speelgoed en een sjoelbak. De wat ouderen kunnen buiten vlak naast de deur naar hartenlust klimmen en klauteren in het piratenspeelwrak, zich vermaken op de waterspeelplaats of een balletje trappen op het pannaveldje.

­­De Compagnie is tot 1 november iedere ochtend vanaf 11 uur open. De keuken is in ieder geval tot 21 uur 's avonds in bedrijf. Van 1 november tot de Kerstvakantie geopend op vrijdag, zaterdag en zondag.


Lunch- en dinercafé De Compagnie

Haven 20

1792 AE Oudeschild

Reserveren via tel. (0222) 313608 of e-mail info@decompagnietexel.nl

www.decompagnietexel.nl

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 11 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2