Afbeelding
Richard Heerschap Texelse Fotografie

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Texel Energy Challenge

Aankondiging

De Texel Energt Challenge daagt studenten uit met het zogeheten power-to-ammonia-concept een bijdrage te leveren aan het doel om in 2020 minder uitstoot van broeikasgas te realiseren.

De opdracht luidt: Onderzoek in teamverband de technische en economische haalbaarheid van het power-to-ammonia-concept voor het eiland Texel én pitch je plan aan een jury van experts. Het winnende team krijgt €1000,-. De uitdaging is om in één dag tijd samen met andere studenten tot het beste plan te komen. Aanmelden kan tot 16 oktober. 

Over Power-to-ammonia: Ammoniak is een bekende chemische stof en een bestanddeel van mest. Daarnaast kan ammoniak fungeren als energiedrager met lage CO2-uitstoot die bovendien op grote schaal kan worden ingezet. Het concept power-to-ammonia kan de flexibiliteit in energievraag- en aanbod realiseren. Die flexibiliteit is - met een groter aandeel duurzame energie uit niet constant beschikbare bronnen - in de toekomst hard nodig. Power-to ammonia draagt zo bij aan de doelstelling die Nederland heeft om in 2020 minder uitstoot van broeikasgassen te realiseren.

De Texel Energy Challenge is er voor BSc- en MSc-studenten uit de talentenprogramma's Topsector Chemie (COAST, VNCI, ISPT) en Topsector Energie (CETT). Deelnemers worden ingedeeld in gemengde teams van 4 studenten uit de Topsector Chemie en de Topsector Energie. De Topsectoren Energie en Chemie bieden de Texel Energy Challenge gezamenlijk aan.

De Challenge is op woensdag 15 november 2017 van 09.30 tot 16.00 uur in het Spoorwegmuseum te Utrecht.

De jury van experts bestaat uit vertegenwoordigers van Texel, de chemische sector en de energiesector. Het winnende team geeft 's avonds bovendien een presentatie voor het publiek van het Topsector Chemistry Graduation & Granting Event (17.00 uur).

Aanmelden via deze website

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 6 uur geleden 6
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 8 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 10 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 19 apr, 16:00
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 19 apr, 15:35 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10