Met de klok mee: First Lady, Tom Veltien Band, Meryn Bevelander Band en de Dave Warmerdam Band.
Met de klok mee: First Lady, Tom Veltien Band, Meryn Bevelander Band en de Dave Warmerdam Band.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Young Texelblues Challenge

Cultuur

Wie speelt volgend jaar mainstage tijdens de 31ste editie van Texelblues? Eén van de vier jonge bluesbands die zaterdagmiddag 14 oktober optreden tijden de Young Texelblues Challange (YTB). De vakjury bepaalt welke jonge band op het mainstage speelt.

De 30ste editie van Texelblues op 13, 14 en 15 oktober grijpt de organisatie aan om voortaan elk jaar de Young Challenge Blues te houden. Jonge bands, duo's en soloartiesten gaan de uitdaging aan te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuishoren. Ze spelen voor een groot publiek van bluesliefhebbers en -kenners en staan in de picture van bookers, festivals en blues media. Blues is weer hip en de organisatie van Texelblues wil dat jonge bluesbands en artiesten een kans krijgen dat te laten zien en horen. Voor een volgende editie heeft Texelblues inmiddels contact met de Dutch Blues Foundation. Zij organiseren jaarlijks de Dutch Blues Challenge, waarvan de winnaar weer meedoet aan de European Blues Challenge. Zij ondersteunen het Texelblues-initiatief. De vier jonge bands die optreden zijn:

Meryn Bevelander Band

Een driemans blues/bluesrockformatie uit Nijmegen rond de jonge gitarist Meryn Bevelander. Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas. De Meryn Bevelander Band speelt hoofdzakelijk door Meryn zelfgeschreven materiaal met hier en daar een verdwaalde cover (Rory Gallagher/Freddie King/Gary Clark jr.).

Stayokay 14.00 – 15.00 en 16.00 - 17.00 uur

The First Lady

Blues voor ouderen? Het is een misverstand waarmee The First Lady voor eens en altijd afrekent. Vier jonge, talentvolle muzikanten. Bruisend van jeugdige energie. Maar met een ouderwetse passie voor de blues.

Café de Slock 14.00 – 15.00 en 15.30 - 17.00 uur

Tom Veltien Band

"Het wordt een avontuurlijke muzikale reis: 'De Randen van de Blues' door de jonge Raalter gitarist Tom Veltien die bezoekers meeneemt naar de wereld van de bluesrock, Texas blues, Chicago Blues, symfonische bluesrock, swing Blues en Slow Blues. Maar dan wel in een modern jasje, zoals bijvoorbeeld Joe Bonamassa dat doet.

Café deZwaan 14.30 - 15.30 en 16.30 - 17.30 uur

Dave Warmerdam Band

Dat de blues leeft onder de jeugd bewijst Dave Warmerdam. Deze combinatie van zes jonge muzikanten lukt het moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. Hun show is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor het verleden, maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion. Dave won in 2016 de Dutch Blues Challenge als beste blues duo, samen met "blues legende" Robert Fossen.

Cafe Mans 14.30 - 15.30 en 16.30 - 17.30 uur

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2