Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texels-Wonen ondergaat metamorfose

Zakelijk

Dezelfde plek, maar het lijkt wel een compleet nieuwe winkel. Geen millimeter bijgebouwd, maar Texels-Wonen aan de Schilderweg nabij Oudeschild lijkt wel twee keer zo groot. "We hebben alles geverfd en anders ingericht. Het loopt veel beter in elkaar over", stelt eigenaar Bert van der Wal tevreden vast.

Waar Texels-Wonen eerst bestond uit een bloembinderij en een gedeelte met woonaccessoires, is het bedrijf nu omgetoverd tot één geheel. "Het ene deel is nog wel voor de bloemen en het andere voor het woongedeelte, maar je ziet wel de elementen van elkaar in de verschillende afdelingen terug. Bovendien hebben we alles ruimer opgezet, zodat de doorkijk stukken beter is", legt Bert uit.

Ondanks dat het team van Texels-Wonen nog druk bezig is om de puntjes op de i te zetten, kun je zien dat de zaak echt een metamorfose heeft ondergaan. Bij binnenkomst valt de ruimtelijke indeling direct op. De muren hebben een verfbeurt gehad, die goed aansluit op de industriële uitstraling van de zaak. De toonbanken die in de hoek links de ruimte afsloten, zijn verplaatst zodat er nu ruimte is voor een aparte, lichte, plantenhoek.

Ook de 'woonloods' is groots aangepakt. De schotten die zorgden voor aparte ruimtes zijn verdwenen, zodat men nu van de ene kant van de ruimte naar de andere zijde kan kijken. Ondanks dat het ruimer oogt, behoudt het zijn knusse karakter. "We zitten nooit stil. We zijn altijd bezig om het mooier te maken. Bovendien is het een winkel die je iedere dag moet herschikken.  Zodra je iets verkoopt, moet alles weer opnieuw worden ingedeeld."

We lopen met Bert door de winkel. Voor de Texelaar die het niet kent: bij Texels wonen vind je woonaccessoires die je niet bij de standaard woonwinkel vindt. "Anne-Marie (de vrouw van Bert red.) en Bert gaan vaak naar België of Duitsland om nieuwe spullen voor de winkel te zoeken. "De relaties die we daar hebben, hebben onder meer spullen uit Indonesië en Java. Als ik wat nieuws koop voor in de winkel, moet het iets zijn wat we niet eerder hebben gehad. Het moet steeds vernieuwen."

Het is duidelijk dat Bert en zijn team er weer een stapje bij hebben gezet. "Naast de traditionele boeketten die men gewend is, hebben we nu ook iets speelsere boeketten. Wat de woonaccessoires betreft hebben we weer een stap omhoog gezet", besluit Bert.

Texelaars die Texels Wonen nog nooit bezocht hebben, doen er goed aan dit snel eens te doen. Zij die het al denken te kennen: de vernieuwde zaak verdient een nieuwe kennismaking.  

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 4 uur geleden 6
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 6 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 8 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen gisteren
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? gisteren 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10