Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

Rembrandt Tekenworkshop in de bibliotheek

Aankondiging

In 2017 wordt de tekenworkshop 'In het spoor van Rembrandt', in het kader van de spraakmakende tentoonstelling: Glenn Brown – Rembrandt: After Life, op locatie – en ook op Texel - aangeboden.

Het Rembrandthuis wil het unieke karakter van Rembrandts en Glenn Browns kunst overbrengen op zoveel mogelijk mensen, ook de mensen die vaak niet in de gelegenheid zijn de reis naar het museum te maken, maar wel graag actief en creatief bezig zijn in hun eigen buurt.

De Texelse bibliotheek organiseert deze tekenworkshop van het Rembrandthuis op maandagmiddag 25 september van 13.30 tot 16.00 uur. Er is ruimte voor 15 deelnemers, dus reserveren is gewenst. Aanmelden kan via de knop activiteiten op www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheek. Het kost € 10.00 per persoon.

Deelnemers maken een virtuele tour door de kamers van het Rembrandthuis en maken kennis met het werk van Rembrandt en Glenn Brown, waarbij de manier waarop Glenn Brown zich het werk van Rembrandt toe-eigent centraal staat. Onder begeleiding eigenen de deelnemers zich ook het werk van Rembrandt toe en worden zij op deze manier uitgedaagd te experimenteren met verschillende materialen en technieken. De workshop is reeds zeer succesvol van start gegaan.

Deelnemers hoeven geen tekenervaring te hebben, zij beleven een zeer creatieve middag in de bibliotheek en zullen versteld staan van hun eigen kunnen!

Afbeelding
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 5 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 11 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1