Pieter de Ridder, Jos Kager en Richard Quartel.
Pieter de Ridder, Jos Kager en Richard Quartel. Foto: Edo Kooiman

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Jonge garde geeft Kager fris elan

Zakelijk

Jos Kager bouwt aan de toekomst. Met Pieter de Ridder en Richard Quartel als nieuwe beleidsvoerders naast Jos Kager zelf, zorgt de financieel dienstverlener dat men aan de Bernhardlaan weer jaren vooruit kan.

"Ik zit binnenkort veertig jaar in het vak. Dat is natuurlijk een prachtige mijlpaal om bij stil te staan, maar ook een moment om na te denken over de toekomst. Daarom ben ik blij dat ik naar buiten kan brengen dat Pieter en Richard vennoot zijn geworden. Pieter sinds 1 januari, Richard sinds 1 juli officieel. Ik zal ook actief blijven natuurlijk, maar iets meer naar de achtergrond treden. Wel blijf ik bemiddeling onroerend goed volledig doen. We zien de nodige verjonging in het klantenbestand en daar past deze stap goed bij. Het vertrouwde team blijft hetzelfde. Cora werkt hier sinds 1984, Mariët sinds 1996 en Caroline sinds 2014. In deze sector moeten mensen vastigheid hebben en niet iedere keer een ander gezicht voor zich hebben."

Van wie ben je d'r ien?

De Ridder komt oorspronkelijk uit de agrarische sector, maar is inmiddels alweer sinds 2005 werkzaam bij Jos Kager. Zijn specialismen zijn verzekeringen voor particulieren, zakelijk, vermogen en inkomen. Quartel stapte in 2008 het bedrijf binnen toen hij op verzoek van Kager overstapte van de ABN Amro. Hij is specialist in hypotheken en in verzekeringen voor particulieren, zakelijk en vermogen.

"Ik vind het klantencontact het mooiste van dit werk. De lijntjes op Texel zijn kort en het ijs is al snel gebroken na de vraag 'van wie ben je d'r ien? Het gaat helemaal niet direct over verzekeren en financiën", vertelt Quartel. De laagdrempelige aanpak heeft er voor gezorgd dat het bedrijf inmiddels al vele klanten aan zich gebonden heeft. "Ondanks dat we niet op een A-locatie zitten, hebben we veel aanloop. Dat moet natuurlijk ook zo blijven. Er is in de afgelopen jaren heel veel veranderd in de financiële sector, met name op het gebied van wetgeving. Het is duidelijk dat je goed aan de klant kunt uitleggen waarom iets zo is. En in dat plaatje passen Pieter en Richard heel goed", vertelt Kager.

Vertrouwen in de toekomst

"Zowel Richard als ik hebben vertrouwen in de toekomst, anders waren we de samenwerking natuurlijk niet aangegaan. Tot onze tevredenheid zien we dat nog altijd veel mensen kiezen voor een relatief klein kantoor, in plaats van financiële diensten via internet of een grote bank. Heel veel jongeren kiezen ons als partij wanneer ze hun eerste huis willen kopen. En dat is een prachtig compliment, want het is een spannende stap", vertelt De Ridder. Quartel vult aan: "Texelaars zijn bereid om voor goed een eerlijk advies te betalen."

Voor Kager is de nieuwe situatie wel even wennen: "Ik kan natuurlijk niet meer alles in mijn eentje besluiten, al hadden we sowieso al een heel open bedrijfsstructuur. Gelukkig staan we op heel veel zaken op één lijn. We zijn ook niet over één nacht ijs gegaan. We zijn met zijn drieën naar een externe locatie geweest en hebben daar intensieve sessies gehad. Hierbij was er uiteraard volledige openheid van alle partijen. We hadden elkaar al snel gevonden."

Receptie

Om de gewaarborgde toekomst op te fleuren houden Jos Kagers & Partners op 16 september een receptie bij restaurant De Worsteltent.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 1 uur geleden 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 3 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 6 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 22 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10