Whitney Valk.
Whitney Valk. Foto: Eigen foto.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Dans voor iedereen

Sport

"Er zijn best veel mensen die denken dat het dansen bij House of Dance alleen voor jongeren is. Maar ik heb zelfs dansers van zestig. Dus iedereen is ook dit nieuwe seizoen weer van harte welkom", vertelt Whitney Valk van House of Dance.

Valk heeft een dansschool in Den Helder, maar sinds enkele jaren verzorgt zij op maandag en vrijdag ook danslessen in dorpshuis De Wielewaal in De Waal. "Veel dansscholen zijn gespecialiseerd in een bepaalde dans. Wij zijn heel veelzijdig, zodat ieder de stijl kan kiezen die bij hem of haar past."

De Helderse dansschool heeft de laatste jaren steeds meer bekendheid gegenereerd en menig Texelaar volgt al danslessen bij Valk. Dit is ook goed te zien aan het Texelse gehalte bij de grote eindshows die jaarlijks worden gegeven in De Kampanje in Den Helder. Als de danslerares spreekt over veelzijdigheid, overdrijft ze niet. Dit jaar kan men in de Wielewaal terecht voor hiphop, dancehall, modern jazz, ballet, algemene dansvorming, kidsdance en zumba. "Al vanaf drie jaar kan men terecht bij één van de dansklassen", vult Valk aan.

Audities

Naast de danslessen heeft House of Dance ook twee wedstrijdgroepen: 2HARD2HANDLE(14+) en 2CREW4YOU(18+). De wedstrijdgroepen gaan naar meerdere wedstrijden in den lande en boeken daar regelmatig goede resultaten. Zo won 2HARD2HANDLE in mei nog de hiphopwedstrijd "Shell We Dance Events". 2CREW4YOU won zelfs alle wedstrijden van Shell we dance waaraan ze deelnamen. Bovendien wisten beide wedstrijdteams zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast doet dit jaar het team 2Steps1Way (9+) zijn intrede. Om een plaatsje in één van de teams te bemachtigen moet men dan wel eerst auditie doen. Deze audities worden op zondag 10 september gehouden in de dansschool aan de Middenweg 126 in Den Helder. Wie wordt toegelaten in één van de teams, zal daarvoor wekelijks naar Den Helder moeten.

Wat, wanneer en hoe?

Valk, die op Texel lessen geeft met Bo van Seventer, beschikt op Texel over twee studio's. "Dit was er één, daarom zijn we nu flexibeler." Wie niet weet wat voor dans hij of zij nou echt leuk vindt, kan komende vrijdag terecht bij de tweede gratis proefles op Texel. "Op onze website, www.house-of-dance-.nl kun je zien welke lessen, voor welke leeftijden op welk tijdstip worden gegeven. "Men kan kiezen voor proeflessen in verschillende dansstijlen. Probeer het lekker uit, zodat je weet welke danslessen het beste bij jou passen."

Meer informatie over het lesaanbod en de dansschool van Whitney is vinden op haar website. Mochten er nog vragen zijn is de danslerares te bereiken via houseofdance.info@gmail.com.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 minuten geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3