Sharon Coevert in actie tijdens de wedstrijden in 2016.
Sharon Coevert in actie tijdens de wedstrijden in 2016. Foto: Marloes v/d Vis/ Texelopdefoto.nl

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Spectaculaire paardenwedstrijden nabij Den Burg

Sport

Op het land van Piet Kooiman en Jan Hin aan de Hoornderweg nabij Den Burg wordt op 9 en 10  september het jaarlijkse samengestelde wedstrijden paarden crosscountry evenement gehouden. Een weekend vol spektakel voor de paardensportliefhebber.

Tijdens deze wedstrijd, georganiseerd door rijvereniging De Waddenruiters en ponyclub De Kleppertjes zullen 230 ruiters en amazones hun opwachting maken. De samengestelde wedstrijdsport is een veelzijdige discipline die veel vraagt van ruiter en paard. De goed getrainde combinaties starten met het rijden van een dressuurproef, daarna volgt er een springparcours en bij voldoende resultaat kan de combinatie deelnemen aan de crosscountry.

De cross is een uitgezette terreinrit met achttien tot 24 vaste hindernissen. De paarden springen over zware boomstammen, een tuunwal en andere aangeklede hindernissen. De dit jaar totaal vernieuwde waterbak, belooft voor zowel deelnemers als toeschouwers een waar spektakel te zijn.

Op zaterdag begint het programma om 9:00 uur, met de Z, M, L en B paarden en Z, M en L pony's. De eerste ruiter zal om 12:00 uur van start gaan in de cross. De zaterdag wordt afgesloten met een oefenrondje voor paarden.

De jongste jeugd start op zondag een parcours onder begeleiding. Een leuke en hele leerzame ochtend waar professionals de jonge ponyruiters in korte tijd veel kunnen leren. Aansluitend starten de B & L paarden en B & L pony's.

Tijdens het weekend wordt er ook weer gestreden om de titel Noord Hollands kampioen. Ook voor de Texelse deelnemers een uitdaging, om deze felbegeerde titel te bemachtigen.

De Texelse crossparcoursbouwer Chris Meijer en zijn enthousiaste bouwploeg hebben een indrukwekkend parcours gerealiseerd. Al maanden zijn zij bezig, om een spectaculair en veelzijdig parcours te realiseren.  Achter de schermen wordt er door de andere commissieleden hard gewerkt om een mooie wedstrijd te organiseren, die zowel voor de deelnemers als het publiek veelbelovend  zal zijn.

De wedstrijd is vrij toegankelijk voor publiek, honden zijn niet welkom. Voor meer informatie over het evenement bezoek de website van www.rvtexel.nl

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 10 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 15 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1