Het artikel in de bijlage Vrij van de Telegraaf.
Het artikel in de bijlage Vrij van de Telegraaf.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Telegraaf lovend over Texelse gin

Divers

De Texelse gin doet het goed in een artikel dat zaterdag in de Telegraaf heeft gestaan.

Culinair recensent Felix Wilbrink, geregeld aanwezig op Texel, was er aangenaam verrast over toen hij vorige week op het Beach Food Festival in Oudeschild een glas in handen gedrukt kreeg.

"Deze gin smaakt bijzonder lekker", aldus Wilbrink in het artikel. De duindoorn en de vlierbloesem die erin zitten, zorgen volgens hem voor de lekkere smaak.

Hij is ook enthousiast over Jaco Spek en Kees Groenewoud, de stokers van de Texelse gin. "Dat zijn nu eens geen leuke jongens uit de horeca, maar wetenschappers. Een bioloog en een natuurkundige die eens wat anders wilden."

Er wordt ook aandacht besteed aan de Texelse gin die binnenkort acht maanden lang met de Tres Hombres de zee opgaat en gerijpt wordt in gebrande Franse eikenhouten vaten.


Artikel in de bijlage Vrij van de Telegraaf.

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 17 minuten geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 2 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 21 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10