Afbeelding
Foto: Onbekend

Dit artikel is geschreven door
Zomeravondconcerten Texel

De Zomeravondconcerten zijn méér dan een inspirerende internationale concertserie.

Zomeravondconcert in de Hoornderkerk

Cultuur

Romantisch concert van het Arcadië Trio

Op dinsdag 1 augustus om 20:15 uur speelt het Arcadië Trio om 20.15 uur een klassiek concert in de Hoornderkerk te Den Hoorn. Het Arcadië Trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, pianiste Henriëtte Wirth en cellist Timothée Busch. Op het programma staan trio's van Beethoven en Frühling. De leden van het Arcadië Trio leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Daar specialiseerden zij zich in het romantische repertoire. Op de lessenaars prijkt regelmatig werk van Schumann, Glinka, Bruch en Brahms. Samen gaven zij concerten in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Brussel. In 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Vorig jaar maakten zij een concertreis naar Spanje.

Op 1 augustus speelt het Arcadië Trio Beethovens septet in Es-groot. Dit werk, opgedragen aan Keizerin Maria Theresia en oorspronkelijk geschreven voor drie blazers en vier strijkers, werd al snel een van Beethoven's populairste werken. Hij arrangeerde het enkele jaren later zelf als trio opus 38, geschreven voor klarinet, cello en piano.

Carl Frühling (1868-1937) was een componist die in de traditioneel romantische school schreef, ondanks de diverse modernistische stromingen die toen tegelijkertijd opkwamen. De in Lemberg (tegenwoordig Lviv in Oekraïne) geboren componist trok na zijn studies naar Wenen, maar kwam de klap van de enorme inflatie in Oostenrijk na de Eerste Wereldoorlog nooit te boven. Hij stierf in armoede en liet een oeuvre van honderden composities na waarvan tot nu toe slechts een handvol werken is teruggevonden. Het Arcadië Trio voert zijn prachtige Klarinettrio opus 40 uit, vol lyrische melancholiek en brahmsiaanse passages

De entree is vrij en na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 12 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45