Dit artikel is geschreven door
Job Schepers
Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Workshops en masterclasses tijdens Beach Food Festival
AlgemeenEen Texelse biersommelier, verschillende chefkoks, een vakslager, een wijngaardhouder en een visfileerder delen tijdens de tweede editie van het Beach Food Festival hun expertise in verschillende masterclasses en workshops. Het festival vindt dit weekend plaats aan de rand van de Waddenhaven in Oudeschild.
De deelnemers van het typisch Texelse festival komen van Texel en gebruiken in hun keuken zoveel mogelijk lokale en regionale seizoensproducten. Tijdens het festival proeft de bezoeker alles wat voor de 'locals' het leven een echt eilandleven maakt. Bezoekers van het Beach Food Festival 2017 kunnen gratis of tegen betaling van kleine bijdrage, deelnemen aan de masterclasses van de Texelse meesters
Festivalgasten die iets anders willen naast eten, kunnen deelnemen aan workshops voetsieraden maken, triggerpoint therapie (massage) of een workshop foodfotografie. Deze laatste wordt gegeven door de culinair fotograaf van De Telegraaf, de vaste fotograaf van Felix Wilbrink. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, waaronder krabbenvangen, decopatchen, zandkastelen bouwen of een workshop bij Vrij Voedsel volgen waarin je veel leert over wat er in eten zit.
Fun met inhoud
Naast bovenstaande non food workshops, worden er diverse food masterclasses gegeven, waarbij je ook zeker mag proeven en genieten. Zo verzorgt Bij Jef een twee uur durende Wijn & Spijs masterclass (nog één plek beschikbaar), 't Pakhuus leert de bezoeker hoe je een fruits de mer plateau samenstelt, inclusief Noordzee kreeft. Anneke's Kitchen verzorgt een masterclass Indonesian Gastronomy en Noordzeevis sushi maken. Naast deze food masterclasses wordt er ook een Texelse bierproeverij georganiseerd en neemt Wijngaard de Kroon je mee in de wonderen wereld van de Texelse wijnen.
Reserveren voor workshops
Online reserveren kan tot en met woensdag, daarna alleen op het festival zelf.