Rust is het devies dit weekend....
Rust is het devies dit weekend.... Foto: Ruud de Kemp

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Evenementenvrij weekend

Column

Het is een wonder, ik ben er nog van aan het bijkomen. Ik werp net een blik op de agenda, ik heb weekenddienst en er staan gewoon geen evenementen op het programma. Behalve dan de laatste stuiptrekkingen van de kermis. Dat is veel opmerkelijker dan een roze uit de kluiten gewassen vijver aan de oostkant.

We hebben al flink wat evenementen achter de rug en er is ieder weekend wel iets te doen. Eigenlijk is geen evenement al iets om even tijd voor vrij te maken. Daar moet men toch eens optimaal van genieten. Ik vind het heerlijk. En begrijp me niet verkeerd hoor, ik hou van evenementen. Maar ik lijd ook aan het 'straks-mis-ik-iets-syndroom' en bij ieder beetje evenement wil ik dus wel een kijkje nemen. Tot een jaar of vier terug was dit ook mogelijk. Toen waren er al veel evenementen, maar dit heeft de laatste jaren echt nog een enorme vlucht genomen. Kon je vroeger echt een weekend vrij plannen voor dat ene evenement, nu betekent het dat het ene weekend vrijhouden automatisch inhoudt dat je een ander weekend vol zit. Ja, dan mis je een ander evenement. 

Verschillende muziekfestivals (met onder meer Blues, Tropical, Back to the Sixties, Op de Haven, SunBeats en natuurlijk Strenderpop en Sommeltjespop), verschillende hapjesfeestjes (Culinair, Beach Food Festival, De Markt van de Smaakbelevenis etc.) en tal van sportevenementen (Ronde om Texel, Texel Halve Marathon en Speedweekend). Voor ieder wat wils, al lijken veel evenementen behoorlijk op elkaar (zeg dat niet tegen de organisaties, want die zien dat totaal anders). Maar goed, zo is de markt. Als er mensen komen, is er blijkbaar markt voor. Is er geen markt voor, dan verdwijnt het vanzelf. Ik denk ook wel dat er nog wat evenementen gaan sneuvelen, want op een gegeven moment wordt het natuurlijk steeds lastiger sponsoren te vinden. Die moeten namelijk ook gaan kiezen.

Dat er dit weekend geen evenementen zijn, betekent niet dat er niets te doen is hoor. Dat is namelijk het voordeel op Texel, er is altijd wel wat te doen. Al zou u maar naar een roze plas gaan kijken. Fijn weekend. Ik ga genieten van de rust van de weekenddienst.... Nou ja, rust, ook zonder evenementen is er altijd wel wat te doen met weekenddienst. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2