Het pand van de Karseboom aan de Vismarkt in Den Burg.
Het pand van de Karseboom aan de Vismarkt in Den Burg.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Karseboom komt in andere handen

Divers

"Karseboom in andere handen." Dat meldt Frits Langeveld in een persbericht. Hij verkoopt het pand aan Mieke en Adri Mantje. 

Langeveld: "Dit pand kent een zeer lange leegstand historie. Zeer veel jaren is er gewacht op  beoogde gemeentelijke ontwikkelingen op en rond de Groeneplaats. Uiteindelijk is er na jaren een aanvraag gedaan om met de "Waag" bepaalde functies met de Karseboom te delen. Aanvankelijk leek dit zeer positief te zijn. Echter een half jaar erna werd er een "prijsvraag" uitgeschreven voor de Waag. Een harde eis in de ingebrachte voorstellen was dat de verbouw voor de gemeente budget-neutraal moest zijn. Hierdoor werd door mij een plan gepresenteerd waarin De Waag en de Karseboom met één en dezelfde exploitatie op elkaar aansloten. Beide panden dienden gerestaureerd te worden. Echter een gemeentelijke jury koos voor de voorstellen van de Lindeboom. Hierdoor werd het Karseboom-project wederom uitgesteld."

"Na de calamiteit van de Jelleboog-brand, boog Adri Mantje zich over nieuwe planvorming in de Kantoorstraat. Gekoppeld hieraan was het wenselijk dat de ingang van de straat een nieuw elan zou moeten krijgen. Nu zijn plannen verder zijn uitgewerkt, heb ik gemeend om Mieke en Adri Mantje de voorkeur te gunnen om mijn pand in koop over te nemen om de doodeenvoudige reden dat ik er van overtuigd ben dat de "gateway" van de Kantoorstraat een icoon erbij krijgt. Mijns inziens een goed besluit om deze schandvlek tot het verleden te laten behoren."

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2