Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kermis in Den Burg krijgt vorm

Algemeen

De opbouw van de kermis in op de Groeneplaats is in volle gang. Morgen begint het spektakel dat tot zondag duurt, daarna vertrekt de kermis naar de parkeerplaats aan de Nikadel in De Koog. 

Zaterdag begint om 23:00 uur een vuurwerkshow op de ijsbaan. Naast de attracties kan de jeugd donderdag Pikachu ontmoeten en zondag Paw Patrol (beiden vanaf 15:00 uur). 

Ook kermis in de horeca

Naast de kermis is er ook in de natte horeca van alles te doen. Woensdagmiddag is er livemuziek van Frans en Lies op de Stenenplaats. In de avond is er in Café Mans een 'Jutterparty'. Donderdag is er een 'blacklight-night' in Café Mans. Vrijdagavond is er op de Stenenplaats live muziek van Edwin 'Blues' Bakker. In café De Zwaan is er vrijdag- en zaterdagavond live muziek en in café Mans draait een dj. Zaterdag overdag is er wederom muziek op de Stenenplaats van Frans en Lies en in de avond Edwin Bakker. In café De Slock is er zaterdag een feestzanger vanaf 17:00 uur, Café De Zwaan heeft live muziek en in Café Mans geeft Jug Bros een optreden. Zondagmiddag speelt Amley Rix op de Stenenplaats. De week na Den Burg verhuist de kermis naar de parkeerplaats aan de Nikadel in De Koog.

Vrijdag treedt vanaf 15:00 uur The Walrus op in het Glazen Paleis. The Walrus, bestaande uit Peter Bakker, Erwin Schell en Ronny Kaczor is een Texelse 'power trio band' met voornamelijk zelf geschreven nummers voor alle liefhebbers van blues en rock.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 8 minuten geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3