Afbeelding
Foto: Wouter Bakker Photography

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Pelikaan kijkt trots terug op Sail

Algemeen

Nu de rook is opgetrokken is het tijd voor De Pelikaan Catering tijd om terug te kijken. Het bedrijf heeft afgelopen week de publiekscatering van Sail Den Helder verzorgd. Ruim 350.000 bezoekers bezochten het nautische evenement. Voor de editie van 2017 werd de publiekscatering voor het eerst aan een Texels bedrijf gegund. Verdeeld over vijf rayons op Willemsoord, de Nieuwediepkade en Boerenverdriet had De Pelikaan Catering de coördinatie over ruim 40 foodtrucks, karren en kramen. Onder het genot van gerechten uit alle windstreken konden bezoekers optimaal genieten van hun bezoek aan Sail Den Helder en de Marinedagen.

In samenwerking met Puur Zsa Zsa Zsu heeft De Pelikaan Catering gehoor gegeven aan het thema 'Nautisch & regionaal'. Hiervoor kreeg de food line-up de naam Proef de Windstreken. Regionale ondernemers waren uitgenodigd om een aanbod met lokale producten met een nautisch tintje te serveren. Ook ondernemers van Texel hoorden hierbij. Op de Nieuwediepkade was Texel goed vertegenwoordig bij het Dorp Texel, gefaciliteerd door verschillende Texelse partijen. Meerdere Texelse bedrijven waren op de speciale hotspot aanwezig om de bezoekers van Sail Den Helder kennis te laten met het eiland.  

Rob Vos, eigenaar De Pelikaan Catering: "Na driekwart jaar voorbereiden is het dan ineens daar, hoeveel je ook alles hebt doorgedacht, ad hoc schakelen is juist op een evenement van zo'n omvang van groot belang. We hebben het gewoon geflikt met z'n allen."

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 6 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3