Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Opera, humor en actie in bioscoop

Cultuur

Het programma van Cinema Texel is ditmaal wel erg gevarieerd. Bioscoopgangers kunnen onder meer genieten van de films "Transformers: The Last Knight" en "Verschrikkelijke Ikke 3". Daarnaast is er op 28 juni weer een nieuwe editie van The Royal Opera House, ditmaal met "Otello".

Transformers: The Last Knight
 

In de spectaculaire nieuwe actie-film Transformers: The Last Knight zijn de mensheid en de Transformers in staat van oorlog. De sleutel tot de redding van onze toekomst ligt begraven in de geheimen van het verleden, in de verborgen geschiedenis van de Transformers op onze planeet. Optimus Prime is verdwenen. Het lot van onze wereld komt in handen te liggen van een onwaarschijnlijk gezelschap: Cade Yeager (Mark Wahlberg), Bumblebee, een Britse Lord (Sir Anthony Hopkins) en een hoogleraar van Oxford (Laura Haddock). Er kan maar één wereld blijven bestaan: die van hen, of die van ons. Verder o.a. Josh Duhamel, Gemma Chan, Isabella Moner, John Turturro, Stanley Tucci en John Goodman als de stem van Hound. Geregisseerd door Michael Bay.

Verschrikkelijke Ikke 3

 

Verschrikkelijke Ikke 3 is de nieuwe animatiefilm van de makers van Verschrikkelijke Ikke, Verschrikkelijke Ikke 2, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuwe avontuur.

Otello

 

Wereldberoemde tenor Jonas Kaufmann maakt zijn debuut als Otello in Verdi's gepassioneerde bewerking van Shakespeare's grote tragedie vol jaloezie, deceptie en moord. Sopraan Maria Agresta zal zijn Desdemona zijn en bariton Ludovic Tézieer als aartsrivaal lago in een nieuwe productie van Olivier Award-winnende regisseur Keith Warner.

Een belangrijk werk in het opera repertoire, leunt Verdi's Otello op de krachten van het Orkest van het Royal Opera House, het Royal Opera Chorus en deze fantastische line-up met voorname zangers, met exquise duetten, emotioneel patente solonummers en spannende refreinen. Speciale hoogtepunten zijn onder andere Otello en Desdemona's meeslepende liefdesduet, en Desdemona's aangrijpende 'Willow Song en het Avé Maria'.
Royal Opera Music Director Antonio Pappano dirigeert dit Italiaanse meesterwerk.

LOOPTIJD VAN ONGEVEER 2 UUR EN 45 MINUTEN, INCLUSIEF EEN PAUZE PLUS EEN INTRODUCTIE VAN 15 MINUTEN.
GEZONGEN IN HET ITALIAANS, ONDERTITELD IN HET NEDERLANDS.

Seniorenmiddag

Dinsdagmiddag zijn er weer seniorenvoorstellingen! Koffie/thee, iets lekkers en film voor maar €7,00 per persoon. (Exclusief eventuele toeslagen) Dinsdagmiddag (27-6): 14.00 Exhibition on Screen: Michelangelo: Love and Death; 14.15 Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge 2D;

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 12 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 15 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00