De kampioenen Jordy Schuijl en Gerdi Reijers
De kampioenen Jordy Schuijl en Gerdi Reijers

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Jordy Schuijl en Gerdi Reijers clubkampioenen Matchplay

Sport

Tien dames en twaalf heren strijden afgelopen weekeinde op De Texelse Golfclub om het Clubkampioenschap Matchplay. Bij de heren is er zaterdagochtend, tijdens de eerste ronde, eigenlijk maar één verrassing; Nils Johansson wint met 1 up van Casper Schiphorst.

's Middags vindt een eerste serieuze schifting plaats. Antoine Kersten, die net als Maurice Frantzen, Kevin van Zuilekom en Jordy Schuijl een bye heeft gekregen, wint 's middags makkelijk met 6 om 5 van Vernon Hughes. Schuijl wint met dezelfde cijfers van Johansson. Maurice Frantzen verliest van Michiel Peetoom, de Nederlands Matchplaykampioen uit 1983, ook met 6 om 5. Een spannend golfgevecht ontstaat er tussen Adriaan Berghauser Pont en Kevin van Zuilekom. Beide heren zijn aan elkaar gewaagd en moeten door tot het gaatje…op de 19-de hole, maar daar laat de putter Van Zuilekom in de steek; 1 down.

Gerdi Reijers, favoriet voor de titel, maakt in de tweede ronde korte metten met Agnes van Rijkom, die niet opgewassen is tegen het swinggeweld van de single handicapster; 7 om 6.

Marijke de Beer wint op hole 17 van Els de Ridder en Sandra Peetom, evenals haar man Michiel ook pas sinds een paar maanden lid van de Texelse, ontdoet zich op hole 14 van Anita Hiemstra. Tilly van der Poel, hoeft vanwege een bye niet te spelen.

Zondagochtend gaan Marijke de Beer en Gerdi Reijers als eerste de baan in. Ladies first!! De Beer stijgt boven zichzelf uit en komt na negen holes 1 up, maar nadat zij ook de 10-de van Reijers wint, is het gedaan met de pret….voor De Beer. Reijers zet de spreekwoordelijke knop om, pakt zes holes op rij en wint met 4 om 2. Tillie van der Poel, nog niet getest, mag het opnemen tegen Sandra Peetom. Helaas is Van der Poel net een maatje te klein voor de in Dortmund woonachtige Peetom. De Duitse beslist de strijd op 15 in haar voordeel en mag het 's middags in de finale opnemen tegen Reijers.

Antoine Kersten maakt ook zondagochtend geen fouten. Michiel Peetom is niet scherp genoeg en verliest met 4 om 2. Adriaan Berghauser Pont hoopt tegen Jordy Schuijl hetzelfde kunststukje te herhalen als zaterdagmiddag tegen Kevin van Zuilekom. Lang houdt Berghauser Pont het vol, maar op de par 5 18-de kan hij niet op tegen het swinggeweld van Schuijl junior. Met twee fantastische slagen legt hij de bal op de green en mag hij gaan putten voor eagle. Die wordt gemist, maar de birdie is genoeg voor een 1 up winst en een plaats in de eindstrijd.

Ook tijdens de finale slaan de dames, Reijers-Peetoom, als eerste af. Peetoom komt al snel 3 up en misschien gaat dat ten koste van haar concentratie, die verslapt lijkt het. Reijers doet daar haar voordeel mee en op negen is de achterstand omgebogen in een voorsprong; 1 up. Die geeft de Texelse niet meer uit handen. Geleidelijk bouwt zij haar voorsprong uit en op de par 3 16-de is de strijd beslist; 4 om 2, Reijers is Clubkampioen Matchplay 2017.

Antoine Kersten en Jordy Schuijl beschermen zich, in tegenstelling tot de dames, tegen de bijna tropische hitte middels paraplus en natte handdoeken, regelmatig ververst door onder andere de toekijkende Els de Ridder. Schuijl komt 2 up, verliest 14, maar slaat een deuk in het vertrouwen van Kersten op de par 5 15-de. Beide heren hebben een fantastische afslag. De green is binnen schotafstand. Kersten, moet als eerst slaan. Opleggen is geen optie, want hij weet dat de teenager voor de green en eagle gaat. De captain van Heren 1 besluit hetzelfde te doen. Helaas. Zijn bal zeilt te veel naar links, over het pad richting hole 16, de hoge rough in. Schuijl slaat daarnetegen wel goed en zijn bal komt vlak naast de green terecht; kleine kans op eagle, grote kans op birdie. Kersten vindt zijn bal in het helmgras, speelt zijn derde slag te kort en komt opnieuw in het taaie helm. Een strafslag biedt geen soelaas. Schuijl legt zijn bal vlak bij de vlag voor birdie, wint de gegeven hole en staat 2 up. Op de relatief makkelijke par 3 16-de zal Kersten, wil hij nog kans maken, moeten scoren. Helaas. Zijn afslag komt niet op de green, die van Schuijl wel. Een chip en twee puts zijn niet genoeg om het tij te keren. Schuijl wint ook dit jaar weer op de 16-de en mag zich voor de tweede keer op rij Matchplay-kampioen van De Texelse noemen.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 13 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1